A siker titka: rúgd ki gyorsan az edzőket!

A hamarosan folytatódó nemzetközi klubfutball egyik legellentmondásosabb együttese a Chelsea, ugyanis az elmúlt két évtizedben annak ellenére Anglia sikercsapatai közé került, hogy hosszú távú szakmai koncepciók helyett folyamatosan cserélgette nagynevű edzőit.
Csakfoci.hu 2022. december 21., szerda 17:22
A hamarosan folytatódó nemzetközi klubfutball egyik legellentmondásosabb együttese a Chelsea, ugyanis az elmúlt két évtizedben annak ellenére Anglia sikercsapatai közé került, hogy hosszú távú szakmai koncepciók helyett folyamatosan cserélgette nagynevű edzőit.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 21., szerda 17:22

Nem sok türelmet kapott Mourinho, Ancelotti, Conte  és Tuchel sem – amint lejtmenetbe került csapatuk, kereshettek új állást. Beszédes adat, hogy 2003 óta tizenhárom edzőváltás történt, és Mourinho illetve Tuchel kivételével egyetlen szakvezető sem érte meg a három idényt a londoniaknál.

A gyors edzőcserék, a Chelsea játékstílusának folyamatos változása mégis inkább előnyt, mintsem hátrányt jelentett az eredményesség terén, s szinte védjeggyé vált a klub legújabb kori történelmében. Elég csak a 2021-es Bajnokok Ligája megnyerésére gondolni: Tuchel néhány hét alatt egy hitehagyott gárdából faragott ütőképes együttest, amely olyan csapatokat múlt felül, mint a Real Madrid vagy a Manchester City.

Az új menedzsment – élén az amerikai Todd Boehly-vel – mondhatni folytatja a „sormintát”: ősszel az addig kisebb kluboknál bizonyító Graham Potterre bízta a Tuchel alatt gödörbe került csapat feltámasztását. A korábbi évek tendenciái alapján akár új sikerkorszak is beköszönhet, és egy rossz pozícióból diadalútra válthatnak a Kékek.

A pár hete megjelent Chelsea – Küldetés teljesítve című könyv a londoni klub elképesztő fordulatokkal teli történelmét meséli el a kezdetektől napjainkig – rengeteg, eddig kevésbé ismert érdekességgel fűszerezve, több mint 200 fotóval, exkluzív kiadásban. A kötetben helyet kaptak legendás Chelsea-játékosok – többek közt John Terry, Frank Lampard, Petr Čech, Didier Drogba – életrajzai, valamint megtalálhatók benne a csapat jelenlegi futballsztárjainak története is. A kulisszák mögé pillantva pedig feltárul, hogy hogyan működik egy olyan topklub, mint a Chelsea.

A könyv kapható a könyvesboltokban és az Auchan üzleteiben.

Címkék: #angol foci #Chelsea
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Tovább az összes átigazoláshoz