A Premier League retteg a szeptembertől a szaúdiak miatt, készek a FIFA-hoz fordulni

Az angolok megpróbálnák elérni, hogy a szaúdi bajnokság átigazolási időszaka ne tartson tovább a PL-énél.
Budai László 2023. augusztus 5., szombat 10:32
Az angolok megpróbálnák elérni, hogy a szaúdi bajnokság átigazolási időszaka ne tartson tovább a PL-énél.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 5., szombat 10:32

A Premier League-klubok félve várják szeptember első hetét. Ennek oka, hogy az angol bajnokságban szeptember 1-jén zárul az átigazolási piac, azaz a PL-ben szereplő csapatok eddig az időpontig igazolhatnak, Szaúd-Arábiában azonban hat nappal később, szeptember 7-ig.

Már Jürgen Klopp és Pep Guardiola is beszélt arról, hogy tartanak szeptember első napjaitól, ugyanis látva az elmúlt hetek történéseit, könnyen előfordulhat, hogy szaúdi együttesek akkor is óriási ajánlatokkal környékezik majd meg labdarúgóikat, viszont a távozásuk esetén a PL-csapatok már nem tudnának reagálni az eligazolásukra, hiszen a piac már zárva lenne az angoloknál.

A Daily Mail szerint ezért a Premier League (azaz pontosabban az Angol Labdarúgó Szövetség) a FIFA-hoz fordulhat, hogy a két piacot összehangolják, igaz, az szinte biztosnak tűnik, hogy a mostani átigazolási időszakok időpontján már nem lehet változtatni. A menedzserek mostani félelme így minden bizonnyal megmarad, változás leghamarabb a következő transzferperiódusnál lehet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz