Fotó: g4media.ro

A magyarellenes botránymeccs miatt lépett a klubelnök: zárt kapusok lesznek a Craiova hazai mérkőzései

Határozatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit az FCU Craiova 1948 labdarúgócsapata.
Póczik Dávid 2023. február 1., szerda 16:48
Fotó: g4media.ro
Határozatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit az FCU Craiova 1948 labdarúgócsapata.
Szerző: Póczik Dávid 2023. február 1., szerda 16:48

Mint ismert, a bíró előbb a 26. percben félbeszakította, majd végleg lefújta a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova labdarúgó-mérkőzést a román bajnokság élvonalában, miután a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

A történtek miatt a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága február 8-ára idézte be a Craiovát, azonban Adrian Mititelu klubelnök a vártnál előbb intézkedett az ügyben. A klub szerda délután hivatalos Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a csapat - határozatlan ideig - zárt kapuk mögött játssza a hazai mérkőzéseit. Az egyesület a döntést azzal indokolta, hogy a "drukkerek huligán viselkedése nagy károkat okozott a klubnak és félő, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek".

A klub mélységes sajnálatát fejezi ki a hűséges szurkolóknak, különösen a bérleteseknek és azoknak, akik nem vétettek semmit, de viselik a következményeket

– olvasható a craiovaiak bejegyzése, akik azt is kérték az FRF-től, hogy mielőbb hozzanak jogszabályokat az ilyen esetek megelőzésére.

Olvastad már?
Röhejes román reakció a magyargyalázásra: "Mi nem tehetünk semmiről"
A vasárnapi magyarellenes botránymeccs után a Craiova közleményében azt állítja, hogy a klub mentesül minden vétkesség alól, mivel nem ők szervezték a mérkőzést.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz