A magyar kapus 43 évesen térne vissza a BL-be - ő Feröer Buffonja

Turi Géza munka mellett futballozik, ráadásul edzőként is dolgozik, és nyáron újra a Bajnokok Ligájában játszhat - videó.
Budai László 2016. november 16., szerda 20:41
Turi Géza munka mellett futballozik, ráadásul edzőként is dolgozik, és nyáron újra a Bajnokok Ligájában játszhat - videó.
Szerző: Budai László 2016. november 16., szerda 20:41

Az Eurosport olasz verziója tartalmas cikket írt a 42 esztendős Turi Gézáról. Nemrégiben honlapunk is részletesen bemutatta a magyar kapus pályafutását, aki három héttel ezelőtt bajnoki címet ünnepelhetett a feröeri Vikíngur együttesével. Ezzel pedig ő lett az elmúlt időszak legidősebb bajnok labdarúgója Európában.
- Hallgattam Tottira és Buffonra, akik azt vallják, semmi sem érhet fel egy 40 év közelében elért sikerrel. És tényleg teljesen más az íze egy ilyen győzelemnek. Ez az igazi bajnokok kalciuma – erősíti meg a két klasszist Turi.

A honlap előszeretettel hasonlította őt a Juventus rutinos olasz kapusához, aki szintén a bajnoki címre tör olasz csapatával. Megemlítenek egy másik érdekes párhuzamot is, méghozzá a 40 esztendős Király Gáborral, aki kedd este vonult vissza a válogatottól, aktív pályafutása azonban továbbra is tart.

 

- Gábor egy legenda nálunk. Ebből is látszik, hogy minket, magyarokat keményfából faragtak.

Turi Géza teljesítménye még inkább figyelemreméltó, ha azt is hozzávesszük, hogy játékos-pályafutása mellett folyamatosan dolgozik, ráadásul már az edzői szakmába is belekóstolt. Tényleg úgy tűnik, hogy fáradhatatlan.
- Nap közben alumíniumformákat készítek, este edzek a felnőtt csapattal. Emellett vezetem az U16-os együttest is, amelyben 15 éves Dávid fiam is játszik.

És, hogy hol a vége? Ezt egyelőre a magyar kapus sem tudja…
- Sokszor mondtam már, hogy abbahagyom, és nem focizok többé. Minden év úgy kezdődik, hogy ez lesz az utolsó, aztán valahogy mindig folytatom. Most, hogy bajnokok lettünk, talán tényleg jó lenne abbahagyni – mondja nevetve Turi, de nagy álma, hogy ismét játszhasson a Bajnokok Ligájában. - Ha visszavonulok, elveszítem a lehetőséget, hogy újra ott legyek a BL-ben. Amikor a ZTE-vel a Manchester United otthonában, az Old Traffordon játszhattam, az valami felejthetetlen élmény volt. A nekem jutott 18 perc minden egyes momentumára emlékszem.

Igazi régi motorosnak számít már Feröeren, a Vikíngurt 8 éve erősíti, előtte a klub elődjének, a Gí Gotának volt a tagja.

Egy fontos Vikíngur-siker a szezonból

- Mindig mondom is, hogy én már előbb tagja voltam az együttesnek, mint hogy létezett volna. Feröer egyfajta új otthonná vált számunkra. Nordragota a maga 500 főjével csupa csendesség és nyugalom. A mostani bajnoki címünk pedig újabb egészen elképesztő élményt adott. Az utolsó fordulóban, idegenben nyertünk 3-1-re, ezzel egy ponttal többet szereztünk, mint a rivális Klaksvik. Nagy meglepetés volt a sikerünk.

Turi Géza a bajnokság vége után most kicsit kikapcsolhat, de olvasva szavait, aligha ez volt az utolsó szezonja. A megszerzett bajnoki címnek köszönhetően pedig jövő nyáron akár újra ott lehet a BL-ben – már 43 esztendősen.

Címkék: #nemzetközi foci
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz