Fotó: RB Leipzig

A Leipzig 20-adszorra játssza ezt el: válogatott játékos érkezik Szoboszlai mögé - hivatalos

Elsősorban majd a középpályás védekezésben lehet segítségére a lipcseieknek a most szerződtetett Nicolas Seiwald, aki nyártól Konrad Laimert pótolhatja.
Budai László 2023. február 27., hétfő 16:47
Fotó: RB Leipzig
Elsősorban majd a középpályás védekezésben lehet segítségére a lipcseieknek a most szerződtetett Nicolas Seiwald, aki nyártól Konrad Laimert pótolhatja.
Szerző: Budai László 2023. február 27., hétfő 16:47

Nicolas Seiwald személyében osztrák válogatott középpályást igazolt a három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig. Max Eberl sportigazgató elmondása szerint a 21 éves futballista a nyári szünet után csatlakozik majd a lipcsei csapathoz, amelyben Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán is szerepel.

Seiwald lesz 11 év alatt a huszadik játékos, aki az osztrák testvérklubtól, a Red Bull Salzburgtól átkerül az RB Leipzighez - ilyen volt Szoboszlai és Gulácsi is -, amelynél a Bayern Münchenhez készülő Konrad Laimert pótolhatja majd. Az elsősorban középső középpályásként bevethető - így vélhetően majd Szoboszlai mögött/mellett játszó - futballista szerződése 2026-ig szólt, új megállapodása pedig öt évig, 2028-ig lesz érvényes.
(mti/csakfoci)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz