Fotó: www.lalasport.com

A korábbi fehérorosz Barca-sztár a koronavírusról: "Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk"

Alekszandr Hleb örül, hogy ilyen sokan kíváncsiak a fehérorosz bajnokságra, amely küzdelmei a koronavírus-járvány ellenére továbbra is zajlanak és még a nézőket is beengedik.
Nyikes Zoltán 2020. április 4., szombat 18:05
Fotó: www.lalasport.com
Alekszandr Hleb örül, hogy ilyen sokan kíváncsiak a fehérorosz bajnokságra, amely küzdelmei a koronavírus-járvány ellenére továbbra is zajlanak és még a nézőket is beengedik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 4., szombat 18:05

Alekszandr Hleb szerint sok európai országban a futballbajnokság felfüggesztésének oka az volt, hogy valamelyik játékos vagy edző megfertőződött vagy beteg lett, Fehéroroszországban viszont tudomása szerint minden futballista egészséges.

A fehérorosz labdarúgás élő legendájának számító Hleb ezt arra válaszolva mondta az orosz Szport Ekszpressz újságírójának, hogy miért folytatódik - Európában egyedüliként - a fehérorosz labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette is. Hozzátette azonban, a helyzet változhat. Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középpályása az interjúban - az újságíró beszámolója szerint -

mosolyogva mondta, hogy a fehérorosz bajnokság mérkőzéseire még soha nem voltak annyian kíváncsiak külföldről, mint manapság.

"Sok ország fizetett a közvetítésekért, olvastam, hogy már Törökország is, és egyre nagyobb az érdeklődés Spanyolország és Anglia részéről is" - jelentette ki. Majd így zárta a beszélgetést: "köztársaságunkban, amennyire tudom, ma minden futballista egészséges. Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk."

A Fehérorosz Labdarúgó Szövetség - a Sport és Idegenforgalmi Minisztérium ajánlásai alapján - felfüggesztette az utánpótlás-bajnokságokat. A felnőtt élvonal küzdelmei továbbra is zajlanak, a meccseket nézők előtt rendezik, noha az ország és a szövetség sok kritikát kapott emiatt a közelmúltban. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz