Fotó: acffiorentina.com

A Genknél attól rettegnek, a Fiorentina megelégszik az egy ponttal a Fradi otthonában: "Mindent megteszünk, hogy ne veszítsünk Magyarországon"

Vincenzo Italiano nyilatkozata nem tetszett a belgáknak, attól félnek, hogy a Fiorentina nem tesz meg mindent a győzelemért a Groupama Arénában.
Nyikes Zoltán 2023. december 1., péntek 16:54
Fotó: acffiorentina.com
Vincenzo Italiano nyilatkozata nem tetszett a belgáknak, attól félnek, hogy a Fiorentina nem tesz meg mindent a győzelemért a Groupama Arénában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. december 1., péntek 16:54

Az Európa Konferencia Liga-csoportkör ötödik fordulójában a Ferencváros drámai hajrát követően győzte le idegenben a Cukarickit, míg a Fiorentina otthon gyűjtötte be a három pontot a Genk ellen.

Az EKL két hét múlva sorra kerülő utolsó fordulójában a második helyen álló Ferencváros az éllovas és már továbbjutott olasz Fiorentinát fogadja az F-csoportban. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe lépne, míg egy ponttal játszania kellene a 16 közé kerülésért az Európa Liga egyik csoportharmadikjával, vereség esetén pedig még kieshet, de az olaszok számára is lesz tét, hiszen egy vereséggel visszacsúsznának a második helyre és akkor nekik kellene plusz egy kört menniük a nyolcaddöntőért.

A döntetlennel tehát a Fradi is bebiztosítaná a kupatavaszt, míg a Fiorentina is megőrizné az első helyét, így a Genknél attól tartanak, hogy az olasz együttes nem fog teljes erőbedobással küzdeni a győzelemért a Groupamában, hiszen a belgáknak csak akkor lenne esélyük a továbbjutásra, ha a Fradi kikapna, ők pedig legyűrnék a Cukarickit: "számíthat-e Wouter Vrancken (a Genk vezetőedzője - a szerk.) két hét múlva a kollégája becsületére? Utóbbi hajlandó-e teljes erőbedobással a győzelemre hajtani az utolsó mérkőzésen? Italiano ügyesen körbeballagta a kérdést" - olvasható a hbvl.be portálon.

Vincenzo Italiano nyilatkozata után még inkább elkezdtek aggódni a belgák.

Teljes erőbedobással kell majd nekimennünk Ferencvárosnak, mert mindenképpen el akarjuk kerülni ezt a középszakaszt és az extra meccseket. Szóval mindent megteszünk, hogy ne veszítsünk Magyarországon

– válaszolta a Fiorentina vezetőedzője.

Az utolsó mondat pedig szemet szúrt a belgáknak, a cikk pedig így zárul: "sajnos a Genk szempontjából ez még mindig nem azt jelenti, hogy mindent megtenni a győzelemért."

Így áll most a Fradi csoportja. Fotó: eredmenyek.com

Olvastad már?
EKL: "Tragédia, sokk, Pesic és a bíró ellopta a Cukaricki óvodásainak történelmi pontját" - szerb lapszemle
Így látták a szerb lapok és internetes portálok a csütörtöki Cukaricki-Ferencváros EKL-csoportmeccsen (1-2) történteket. Lapszemle.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz