Fotó: groupamaarena.com

A Fradit utánoznák a horvátok: A Groupama mintájára építene új stadiont a nagymúltú klub - sajtóhír

A Groupama Aréna mintájára építene új stadiont a Poljud helyére a Hajduk Split.
Nyikes Zoltán 2023. április 3., hétfő 15:18
Fotó: groupamaarena.com
A Groupama Aréna mintájára építene új stadiont a Poljud helyére a Hajduk Split.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. április 3., hétfő 15:18

A Hajduk Split stadionjának jövőjéről már jó ideje folynak a tárgyalások, hiszen a Poljud hamarosan a 44. születésnapját ünnepli és sokkal szebb napokat is megélt már.

A létesítmény rekonstrukciójára 2021-ben 20 millió eurót, míg tavaly már valamivel több mint 53 millió eurót számoltak, jelenleg pedig állítólag már azon is gondolkodnak a horvátok, hogy a Poljud felújítása helyett inkább egy új stadiont építenének ugyanott, ami ugyan drágább, de hosszú távon biztosan kifizetődőbb.

Az 1979-es Mediterrán Játékok megrendezésére épült sportlétesítmény akkoriban megelőzte korát, ma már sokkal többre szorul, mint egy ráncfelvarrásra. A stadionnak tetőcserére, a betonszerkezet megerősítésére van szüksége, illetve ahhoz, hogy közelebb hozzák a lelátót a játéktérhez, a pályát is le kellene süllyeszteni. A jelenlegi Poljud egyáltalán nem rendelkezik sky boxokkal a nagyobb pénztárcájú szurkolók számára, magában a stadionban korlátozottak a kereskedelmi létesítmények, mert annak idején nem is számoltak velük, a stadionon kívüliek pedig nem felelnek meg a jelenlegi igényeknek, ráadásul a korlátozott számban érhető el parkolóhely is.

Az új stadion építésének ötleténél a vezérmotívum a Groupama Aréna, azaz a 22 ezer néző befogadására alkalmas Ferencváros otthona.

Ez persze még vita kérdése lesz, hiszen a Poljud jelenlegi kapacitása 35 000, de figyelembe kell venni, hogy egy hasonló befogadóképességű stadion természetesen magasabb építési költséggel, a jövőben pedig magasabb fenntartási költséggel is járna - írja a Slobodna Dalmacija.

Olvastad már?
A brazil klub elnöke elárulta, a Fradi is kiszemelte az egyik legjobb játékosukat
Az Avaí elnöke azt nyilatkozta, hogy a Fradi is kiszemelte Felipe Silvát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz