Fotó: twitter.com/ChelseaFC

A Fradi kinézte, most 100 millió eurót adtak érte - Mudryk majdnem Budapestre került

A most 100 millió euróért a Chelsea-be szerződő Mykhaylo Mudrykot 2019 májusában a Ferencvárossal is szóba hozták.
Csakfoci.hu 2023. január 16., hétfő 12:21
Fotó: twitter.com/ChelseaFC
A most 100 millió euróért a Chelsea-be szerződő Mykhaylo Mudrykot 2019 májusában a Ferencvárossal is szóba hozták.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 16., hétfő 12:21

Az elmúlt hetekben Mykhaylo Mudrykról szólt a nemzetközi klubfutball, miután a Sahtar Donyeck 22 éves középpályását több topcsapat is csábította, a játékos végül az Arsenal helyett - a hírek szerint 100 millió euróért - a Chelsea-be szerződött.

A mostani transzfert és őrült átigazolási összeget látva érdekes visszanézni a néhány évvel ezelőtti múltba, amikor - egészen pontosan 2019 májusában - az akkor még csak 18 éves labdarúgót a Ferencvárossal hozták szóba. 

Akkor a sportanalytic.com ukrajnai portál számolt be arról, hogy Mudryk első körben kölcsönben az FTC-hez kerülhet. Ezzel Mudryk hasonló utat járhatott volna be, mint a 2018 nyarán, kölcsönben a zöld-fehérekhez igazoló Ivan Petrjak, igaz, őt később nem az FTC tudta végleg megszerezni, hanem a Videoton.

Mudrykra természetesen még akkor figyelt fel a Fradi, amikor messze nem volt ekkora sztár. Amikor a Budapestre költözéséről szóltak a hírek, a Sahtar felnőttcsapatában még csak egy kupameccse volt, az Arszenal Kijevben - ahová kölcsönadták - pedig mindössze hat bajnokija.

Mudryk végül nem került Magyarországra, igaz, a Sahtarban sem szárnyalt rögtön. A 2019/20-as szezonban is csak három bajnokin lépett pályára, a következő szezonban a donyeckieknél három, a Deszna együttesében 10 első osztályú meccse volt, és csak az előző (2021/22-es) évében kezdett kiemelkedni a statisztikák alapján (11 bajnokin 2 gól, 7 gólpassz, igaz, 7 BL-meccsen 0 gól, 0 assziszt).

A jelenlegi idényében viszont nemcsak a játékával, de eredményességével is felhívta magára a figyelmet: 12 bajnokin 7 gól, 6 gólpassz; 6 BL-meccsen 3 gól, 2 assziszt. Így a mai trendeket figyelve, a megszokottnál talán később, “csak” 22 évesen szerződött topligába, és tavasszal már egy sztárcsapatban, a Chelsea-ben bizonyíthat.

Olvastad már?
Hajnal elismerte az első Fradi-igazolásokat: "Két játékossal tulajdonképpen megegyeztünk"
Információink szerint Myenty Abenáról és Owusu Kwabenáról van szó. Az - ahogy korábban is írtuk - továbbra is kérdéses, hogy már télen vagy csak nyáron érkeznek a játékosok.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz