Fotó: fradi.hu

A Fradi edzője egyre kevesebb kidolgozott helyzetre számít: "Fontos, hogy ki milyen lelkiállapotban és hőfokon kezdi a találkozót"

Így várja Máté Csaba csapata Hamrun Spartans elleni EKL-selejtezős odavágóját.
Budai László 2023. augusztus 9., szerda 11:51
Fotó: fradi.hu
Így várja Máté Csaba csapata Hamrun Spartans elleni EKL-selejtezős odavágóját.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 9., szerda 11:51

A Shamrock Rovers magabiztos búcsúztatása után újabb Európa Konferencia Liga-selejtezőre készül a Ferencváros, amely most csütörtökön Máltán kezdi meg a Hamrun Spartans elleni párharcot. A máltai együttes ebben a szezonban hasonló utat járt be, mint az FTC: a BL-selejtezőből rögtön kiesett, de az EKL-ben javított, és kettős győzelemmel (a Dinamo Tbilisi ellen) jutott tovább - ráadásul nem is akárhogy.

- Tisztelni kell mindenkit, ez a legfontosabb lecke, amit megtanultunk idén. Tiszteletreméltó, hogy az ellenfél két győzelemmel jutott a harmadik körbe, hazai pályán megfordították a találkozójukat, idegenben pedig 10 emberrel tudták tartani az eredményt, ezek olyan jegyek, amelyekre oda kell figyelni. Alázatosan kell játszanunk, és akkor sikerrel vehetjük az akadályt - mondta Máté Csaba vezetőedző az M4 Sportnak, és arról is beszélt, milyen játékot vár az ellenféltől.

Arra számítunk, hogy főképp a védekezésre helyezik a hangsúlyt, látható, hogy nem kapnak sok gólt. Nehéz megbontani őket, türelmesnek kell lenni, de közben intenzíven is játszani, hogy minél több helyzetet ki tudjunk alakítani. Fontos lesz a hatékonyság is, hiszen ahogy haladsz előre a sorozatban, látszik, hogy nincs már annyi helyzeted, ezért fontos, hogy azokat jó arányban használd ki.

Máté Csaba végül arra is felhívta a figyelmet, hogy sorsdöntő lehet a megfelelő meccskezdés is.

- Kérdés, hogy a máltaiak hogyan dogozzák fel, hogy idáig eljutottak, nekik lehet, hogy ez pozitívabb. Nekünk csalódással indult a szezon, azóta voltak pozitív mérkőzéseink. Fontos, ki milyen lelkiállapotban és hőfokon kezdi a találkozót, ez is döntő elehet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz