A FIFA vezetője ismét reformokkal állt elő

A 48 csapatos vb-ötlet után ezúttal egy "normálisabb" ötlet.
Csakfoci Admin 2016. október 7., péntek 5:00
A 48 csapatos vb-ötlet után ezúttal egy "normálisabb" ötlet.
Szerző: Csakfoci Admin 2016. október 7., péntek 5:00

 

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke azt szeretné, ha a jövőben több ország közösen bonyolítaná le a világbajnokságot.

- Számomra ez nagyon fontos kérdés – mondta az AFP francia hírügynökségnek. – Beszélnünk kell a közös rendezés lehetőségéről.

Ahogy fogalmazott: a futball-vb „gigantikus eseménnyé” vált, s ma már csak néhány olyan ország van, amely megengedheti magának a rendezést, és egyedül meg tudja szervezni a tornát.

A vb-k történetében eddig csupán egyszer, 2002-ben fordult elő, hogy két ország – Japán és Dél-Korea – közösen volt házigazda.

Amikor Infantino még az európai szövetség főtitkára volt, tevékenyen részt vett a 2008-as (Ausztria és Svájc), illetve a 2012-es (Lengyelország és Ukrajna) Európa-bajnokság szervezésében.

- Mindkettő siker volt. Meglátjuk, hogyan alakul a 2020-as kontinensviadal – utalt arra, hogy négy év múlva Európa 13 városa, köztük Budapest ad otthont a mérkőzéseknek.

A FIFA új elnöke hétfőn felvetette a 48 csapatos világbajnokság ötletét is, ez szerinte 2026-tól valósulhatna meg. A tervet azóta Európában sokan kritizálták. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz