"A csapattársak kiröhögtek, hogy Villával fotózkodom"

Sallói Dániel szerint sokat segített neki, hogy a Gyirmóttal rosszul szerepeltek, Amerikából pedig folyamatosan figyelték a teljesítményét.
Budai László 2017. február 24., péntek 9:53
Sallói Dániel szerint sokat segített neki, hogy a Gyirmóttal rosszul szerepeltek, Amerikából pedig folyamatosan figyelték a teljesítményét.
Szerző: Budai László 2017. február 24., péntek 9:53

Sallói Dániel az őszi, gyirmóti kölcsönjáték után a 2017-es szezonban, a hamarosan kezdődő észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban szerepelhet a Kansas Cityvel. A fiatal támadó a Digi Sport Reggeli Start műsorában elsőként arról beszélt, hogy egy magyar légiósnak mennyit segíthet, ha egy időre visszatér az NB I-be.

- Az volt a fontos, hogy játsszam minél többet, ez volt a cél, ez sikerült, ezért jó döntés volt a Gyirmótba menni. Fejben sokat segített, hogy nem szerepeltünk jól, ezért minden meccsen 100 százalékosan kellett koncentrálnunk, hogy sikerüljön pontokat szereznünk. Ráadásul több pozícióban is szerepelhettem. Számomra az NB I még mindig erős bajnokság, tudtam fejlődni ott. Ahogy itt elkezdődött a felkészülés, érzem is, hogy segített a félév kölcsön.

 

Sallói azt is elmondta, hogy egy kölcsönjátékos sokszor kikerül eredeti klubja látóköréből, de rá Amerikában is odafigyeltek.

- Urbányi István sokszor mondta, hogy beszélt Vermes Péterrel (a Kansas vezetőedzője – a szerk.), mondta neki, hogy jól játszottam. Amikor kölcsönad egy klub egy játékost, azt mondják, hogy figyelik, de sokszor csak megnézik az eredményeket. Amikor azonban ide visszajöttem, tényleg azt érzékeltem, hogy figyeltek. Mondták az edzők, hogy emlékeztek, amikor az Újpest ellen vezetettünk, aztán kikaptunk. Meg is lepődtem, hogy ennyire követtek, ez jólesett.

A New York Red Bulls ellen góllal és gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez, egyelőre azonban ő maga sem tudja, mennyi lehetőséget kaphat az MLS-ben.

- Tavaly is sokat játszottam a felkészülés alatt, aztán sajnos nem tudtam bemutatkozni a bajnokságban, úgyhogy ez nem jelenti azt, hogy biztosan helyem van a csapatban. De remélem, sikerül már az első bajnokin játszanom. Úgy érzem, beférhetek a csapatba. Nem tudom, mennyire számol velem Vermes Péter. Lehet, hogy először csak csereként. Ez az év erről kell, hogy szóljon, hogy legyenek meccseim már az MLS-ben. Balszélsőként számít rám a 4-1-2-3-as felállásban. Azt mondta, itt tud a legjobban használni. Szeretem ezt a posztot, örülök, hogy itt játszat.

Bár a pályán ellenfélként találkozhat a világsztár játékosokkal, Sallóinak már az is óriási élmény, ha „civilben” meglátja Andrea Pirlót, vagy David Villát.

- Mikor az első meccsünknek vége lett, jöttem kifele az öltözőből, és pont megállt ott Villáék busza. Odanéztem fél fejjel, és láttam, hogy ott van David Villa. Visszafordultam, és mondtam, úristen srácok, ez a David Villa. Nagyon izgatott lettem, mentem, gyorsan csináltam vele egy képet. Voltak, akik kiröhögtek, hogy figyelj már, nem csinálhatsz vele képet, ellene fogsz játszani. Szerintem azonban, mi mind rajongók vagyunk ebben a sportágban. Mondtam, hogy Pirlót nem láttátok, ő nincs itt? Aztán tegnap kitette a Sporting, hogy a New York City ellen játszhatunk szombaton. Megdobbant a szívem, hogy úristen, egy pályán leszek Pirlóval.

Sallói szerint jó helyen van az észak-amerikai bajnokságban, és ha jól teljesít, Bernd Storck is számítani fog rá.

- Némó (Németh Krisztián - a szerk.) is itt játszott Kansasben és bekerült a keretbe. Ha játszom majd, biztos felkeltem az érdeklődésüket. Niko (Nemanja Nikolics - a szerk.) pedig biztos, hogy kap meghívót innen is. Kíváncsian várom az ő szezonját.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz