A BL-ből és a La Ligából is kivághatják a magyar légiós klubját - sajtóhír

Nagy bajba kerülhet a La Liga-idény meglepetéscsapata, a jó eséllyel dobogón záró Girona FC legjobb csatára leigazolása miatt.
Csakfoci.hu 2024. május 3., péntek 15:32
Nagy bajba kerülhet a La Liga-idény meglepetéscsapata, a jó eséllyel dobogón záró Girona FC legjobb csatára leigazolása miatt.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 3., péntek 15:32

Az ukrán Artem Dovbyk mondhatni fenomenális igazolása volt a Gironának: a támadó tavaly nyáron érkezett a Dnipro csapatától, és 34 fellépésén 19 gólt szerzett a La Ligában, amivel akár már a debütáló szezonjában megnyerheti a gólkirálynak járó Pichichi-trófeát.

Ám mint kiderült, leigazolása a Girona számára nagyon kellemetlenül végződhet. Evgeniy Kuzmin ukrán ügyvéd ugyanis azzal vádolta meg a két klubot, hogy a tavaly nyári, 8 millió eurós ügylet során számos szabálytalanságot követett el, Kumin szerint egy olyan csalást hajtottak végre, amivel az ukrajnai adófizetést kerülhették meg.

- Minden kifizetésnek ukrán bankszámlákra kellett volna érkeznie. Ha a sportjogról beszélünk, a labdarúgó egy, az ügynöke tulajdonában lévő ukrán cég ügyfeleként van bejegyezve. És csak ennek a szervezetnek lenne joga arra, hogy kifizetéseket fogadjon Artem Dovbyk ügyében - mondta a jogi szakember, aki szerint azonban nem így történt, hanem egy észt cégen keresztül. Emiatt Kuzmin hivatalos panaszt fog benyújtani az ügyben az UEFA-hoz.

- Bízom abban, hogy az UEFA illetékes szervei, amelyeknek a panaszt elküldöm, kivizsgálják ezeket a jogsértéseket, és igazságos döntést hoznak. És remélem, hogy az Ukrán Labdarúgó Szövetség is figyelmet fordít majd erre az ügyre.

Ha az ügyet továbbviszik, a Girona súlyos következményekkel nézhet szembe, ha bűnösnek találják. A pénzbüntetés lenne a legkisebb büntetés, míg a legsúlyosabb szankció a La Ligából és a Bajnokok Ligájából való kizárás lehet, már a következő szezonra vonatkozóan.

A Girona eddigi története legnagyobb sikerét érhetné el, ha kvalifikálná magát a BL-be. A spanyol-katalán gárda - amely részben a City Football Group, részben pedig a Pere Guardiola (Pep Guardiola fivére) által vezetett Girona Football Group tulajdonában van - keretében egy magyar légiós, Yaakobishvili Antal is található.

Olvastad már?
Újabb magyar alapember jövőjéről hoztak fontos döntést Diósgyőrben
Honlapunk úgy értesült, hogy Gera Dániellel megállapodott a DVTK a hosszabbításról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz