Fotó: MTI

A Bayern magyar edzője: "Nem tudok ennél nehezebbet elképzelni a szakmában" - Lőw Mané és Sané balhéjáról is beszélt

A Bayern München magyar másodedzője, Lőw Zsolt szerint egyelőre hullámzó a nemrég edzőváltáson átesett Bayern München teljesítménye, de itt-ott már látszik az új stáb munkájának keze nyoma.
Nyikes Zoltán 2023. április 21., péntek 8:29
Fotó: MTI
A Bayern München magyar másodedzője, Lőw Zsolt szerint egyelőre hullámzó a nemrég edzőváltáson átesett Bayern München teljesítménye, de itt-ott már látszik az új stáb munkájának keze nyoma.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. április 21., péntek 8:29

– Nem tudok ennél nehezebbet elképzelni az edzői szakmában annál, hogy szezon közben kell beugrani – idézi az m4sport.hu a magyar szakember közmédiának adott interjút, amiben elárulta, szenzációs kihívásnak találták a bajorok ajánlatát, így végül inkább érzelmi alapon döntve elfogadták azt. A Tuchel–Lőw páros helyzete azonban nem egyszerű, a korábbi évekhez képest gyengébben teljesítő Bayern ugyanis szerdán a Manchester City ellen 4–1-es összesítéssel kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és a Német Kupában is a nyolc között búcsúzott az együttes.

Lőw Zsolt szerint a legnehezebb feladat a játékosok és a klub alapos megismerése lesz, az idő rövidsége miatt viszont nagy változást nem vár az együttes teljesítményében a május végén záruló német bajnokságban.

Ezzel birkózunk jelen pillanatban is, hiszen hullámzó a csapat teljesítménye. Bizonyos mérkőzéseken már látjuk azért a kézjegyünket és látjuk azt, hogy merre szeretnénk indulni és haladni ezzel a csapattal, de még hullámzó, úgyhogy azt gondolom, hogy ez nem nagyon fog változni a bajnokság végéig.

Megpróbálunk minél több tapasztalatot szerezni, minél jobban megismerni mind a klubot, mind a játékosokat. Ezeket a tapasztalatokat majd a nyáron tudjuk használni ahhoz, amikor előkészítjük és felépítjük az új szezont – fogalmazott.

Sadio Mané és Leroy Sané múlt heti konfliktusával kapcsolatban Lőw Zsolt elmondta, természetesen sajnálja, hogy megtörtént, de úgy véli, a játékosok, a csapat és a stáb is jól reagált az eseményekre. A szenegáli támadó pénzbüntetést kapott és egy bajoki mérkőzésre eltiltotta a klub.

– Elképesztő nyomás van a játékosokon és elő-elő fordul a labdarúgásban, hogy ezt a nyomást egy játékos nem úgy kezeli, ahogy az a legszerencsésebb. Ez előfordul a labdarúgásban, nyilvánvalóan ez nem jó, hogy megtörtént, nem jó, hogy előfordult – utalt a magyar tréner arra, hogy Mané az öltözőben pofon vágta Sanét a Manchester City ellen 3–0-ra elveszített BL-negyeddöntő után, és a csapattársaknak kellett őket szétválasztani. – De azt gondolom, hogy mind a játékosok nagyon-nagyon profi módon kezelték ezt, mind a csapat is. És azt gondolom, nekünk is sikerült a lehető legrövidebb úton megtalálni a legmegfelelőbb megoldásokat, hogy minél hamarabb tiszta lappal tudjunk indulni és a lehető legkevésbé zavarja ez a történés a csapat felkészülését – mondta Lőw Zsolt.

Olvastad már?
NB I: Nem kapott licencet a Kisvárda - közleményt adott ki a klub
A klub licenceljárásért felelős munkatársa szerint azonban nem kell aggódni, reményei szerint a hiánypótlást követően megkapja az indulási jogot a Kisvárda.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz