A 41 éves Ibrahimovic visszatért a válogatottba: "Tudom, nem értitek, miért is vagyok itt, sokan talán bolondnak is tartanak"

Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd válogatott labdarúgója kiemelte: nemcsak "jótékonyságból" csatlakozott hétfőn a nemzeti csapat keretéhez a stockholmi edzőtáborban, hanem teljesítményével szeretne hozzájárulni csapata sikereihez.
Csakfoci.hu 2023. március 21., kedd 22:10
Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd válogatott labdarúgója kiemelte: nemcsak "jótékonyságból" csatlakozott hétfőn a nemzeti csapat keretéhez a stockholmi edzőtáborban, hanem teljesítményével szeretne hozzájárulni csapata sikereihez.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 21., kedd 22:10

A 41 éves futballista kilenc hónapos szünet után február végén tért vissza a pályára, de a válogatottban továbbra is aggódnak a fizikai állapota miatt. A milánóiak csatára azt is elárulta, hogy a rehabilitáció alatt a teljes felépülés volt a célja és nem az eddigi legjobb formájának elérése, mégis szeretne hozzátenni hazája nemzeti csapatának teljesítményéhez az Európa-bajnoki selejtezőkön.

- Nem jótékonyságból vagyok itt a válogatottban vagy a klubomnál, hanem azért, hogy a játékommal és a teljesítményemmel eredményekhez segítsem a csapatom - jelentette ki a svéd klasszis.

Zlatan Ibrahimovic ugyan a selejtezőkön szeretne pályára lépni, a jövő évi kontinensbajnokságra azonban még egyáltalán nem gondolt.

- Ebben a korban már nem a jövőn gondolkodik egy játékos, még akkor sem, ha én vagyok a múlt, a jelen és a jövő - mondta magabiztosan Ibrahimovic, aki vasárnap óta a Serie A legidősebb gólszerzője.

Tudom, nem értitek, miért is vagyok itt, és sokan talán bolondnak is tartanak ezért, de várjátok ki a végét és megértitek, miért így csinálom a dolgokat

- zárta gondolatait a svéd gólrekorder.

Amennyiben azonban az AC Milan csatára 2024-ben valóban pályára lép az Európa-bajnokságon, akkor ő lenne az EB-k történetének legidősebb mezőnyjátékosa, megdöntve Lothar Matthäus (39 év, 91 nap) csúcsát - írja a dw.com. Illetve Ibrahimovic az összesített rekord tekintetében megelőzheti Király Gábort, aki 2016-ban 40 évesen és 86 naposan lépett pályára a Belgium elleni nyolcaddöntőben.

Svédország péntek este Belgiumot, majd hétfőn Azerbajdzsánt fogadja Stockholmban. (MTI nyomán)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Bobál Dávid
Végleg megvásárolta az MTK Budapest Bobál Dávid játékjogát a Mezőkövesdtől.
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Tovább az összes átigazoláshoz