6 év, 6 csapat: A volt Vidi-edzőt Afrikában is kirúgták

A francia Bernard Casoninak mennie kellett Algériából, bár mostani távozása azért más volt, mint a legutóbbi öt.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 7., péntek 16:58
A francia Bernard Casoninak mennie kellett Algériából, bár mostani távozása azért más volt, mint a legutóbbi öt.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 7., péntek 16:58

A francia Bernard Casoni 2015 augusztusában, mindössze másfél hónap után küldték el a Viditől. Kilenc mérkőzés jutott neki akkor a fehérvári csapatnál, de pontátlaga az egyet sem érte el (0,89).

Nem sokkal azelőtt a francia Valenciennes kispadján ült, rövid Vidi-korszakát követően pedig megint hazájában dolgozott (kiesett a Lorient-nel az élvonalból), hogy aztán 2017 nyarán az MC Alger kispadjára üljön le. Itt saját statisztikájához képest (az utóbbi hat évben hat csapatnál fordult meg a Vidivel együtt) viszonylag sokáig dolgozhatott. Az előző idényben az algériai élvonalban ötödik lett, a második számú afrikai kupasorozatban, a CAF-Konföderációs Kupában pedig a negyeddöntőig jutott.

A szurkolók és játékosai is kedvelték a trénert, aki azonban nem élte túl az új idény rossz rajtját. Miután klubja a bajnokságban, 4 forduló alatt csak egyszer győzött, az afrikai BL-ből pedig már a csoportkör után kiesett, Casoninak megköszönték a munkáját. Előző állomáshelyeihez képest azonban szépen búcsúzott, játékosai még búcsúvacsorát is rendeztek a tiszteletére.

A korábbi 36-szoros válogatott védő játékosként 2-szeres francia bajnok, BL-győztes és BEK-döntős, edzőként a Marseille, az Auxerre, a Bastia és az örmény válogatott kispadján is ült többek között.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz