Az NB II-ben kapott munkát a korábbi szövetségi kapitány - hivatalos

Távozott posztjáról Waltner Róbert, a Kaposvár vezetőedzője. Utódja Várhidi Péter lett, aki már hétfőn megtartotta a székfoglalóját a somogy megyei csapat élén.
Csakfoci Admin 2020. szeptember 7., hétfő 19:19
Távozott posztjáról Waltner Róbert, a Kaposvár vezetőedzője. Utódja Várhidi Péter lett, aki már hétfőn megtartotta a székfoglalóját a somogy megyei csapat élén.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. szeptember 7., hétfő 19:19

Amint arról honlapunkon már korábban beszámoltunk, a másodosztályban hét fordulót követően még nyeretlen Rákóczi a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be Waltner Róbert vezetőedző távozását. A korábbi kiváló támadó három éven keresztül irányította a kaposváriakat, az első szezonban a másodosztályba, míg a másodikban az első osztályba vezette a csapatot.

A csapat irányítását Várhidi Péter vette át, megbízatása egy plusz egy évre szól.

- Waltner Robi a játékosom volt Újpesten, ezért minden körülmények között szeretnék neki gratulálni az elmúlt időszakhoz. Fantasztikus munkát végzett Kaposváron, a feljutás és azutáni időszakban is maximálisan megállták a helyüket. Nagyon sok sikert kívánok neki a jövőben. Nem hiszem, hogy sokáig kispad nélkül maradna, mert úgy letette a magyar labdarúgásban a névjegyét, hogy biztos vagyok benne, lesz esélye továbblépni. A kapcsolatom kimondottan jó volt Robival mindig, ez egy kellemetlen, kényelmetlen helyzet, ez sajnos mindannyian átéljük. Az elmúlt időszakban nekem is sikerült ilyeneket átélnem ilyen sokszor, és nincs olyan edzőkollégám, akivel ez ne történt volna meg - kezdte bemutatkozó sajtótájékoztatóját Várhidi Péter. - Szívesen jöttem ide. A vezetőket évek óta ismerem, úgyhogy szeretettel várom ezt a feladatot, munkát. Tudom a nehézségeket, tudom jelen pillanatban hogy a csapat nem úgy szerepelt az elmúlt időszakban, ahogy mindenki elvárta. Megpróbálok ezen természetesen javítani. Nagyon korrekt megállapodást kötöttünk. Innentől kezdve minden a pályán fog eldőlni. Azért fogunk dolgozni a pályán hétről hétre, napról napra, hogy minél előbb kiegyenesedjen a csapat és a legjobb szereplését tegye le az asztalra.

Várhidi kijelentette, Disztl László marad a segítője, és a kapusedzői teendőket továbbra is Szűcs Lajos látja el.

- Nagy örömömre szolgál, hogy Disztl László folytatja a megkezdett munkáját. Nagyon nagy bizalommal tekintek ez elé. Laci személye mindenképpen azt mutatja, neki itt van a helye Kaposváron, és maximálisan elfogadom a szakmai tudását. Nagy mértékben fogok rá támaszkodni, ebben biztos vagyok. Szűcs Lajos pedig a játékosom volt Újpesten. Vele egészen más a kapcsolatom. Mondhatom nyugodtan - némi túlzással -, hogy baráti kapcsolatom van vele. Jóban rosszban együtt voltunk nagyon sokáig. Nem hiszem, hogy bármelyikünknek lenne a másikkal szemben fenntartása.

Végül azt is elárultaa 62 éves szakember, mit vár el a csapattól a közeljövőben.

- Szokták mondani, hogy az új impulzusok némileg tudnak segíteni. Bár ez azért nem egyértelmű és nem mindig így van. Megpróbálok sok minden apróságon változtatni. A játékosoknak mindig a legnagyobb baja, hogy egy fásultságba bekerülnek a rossz eredmények miatt, majd abból ki kell rángatni őket. Próbálunk edzésmunkában is változtatni, meg olyanokban is, amelyek kiegészítik a labdarúgást. Elsőrendű szempontunk, hogy kialakítsunk egy jó hangulatú öltözőt, aztán mindenkinek a helyét megtalálni.

Ahol az elmúlt időszakban ténykedtem, nyugodtan mondhatom, ott az öltöző rendben volt, és a csapat taktikai oldala is.

Egyetlen dolgot utálok az edzőségben, hogyha taktikai oldalról veszítünk. Abból sosem engedek, arra megpróbálok mindig reagálni. A szerencse mellénk állhat, ellenünk fordulhat, kifelé vagy befelé pattanhat a labda, ez az edzőkérdésekben mindig benne van. Az edzői sorsok is ilyenek. Egy a lényeg: a csapat lépjen előre, fejlődjön, a játékosok egyéni képessége is fejlődjön. Egyéni képezésekkel is fogunk foglalkozni velük. A csapat szerkezete rendben legyen és a kerethez méltó legyen. Ami a keretből kihozható, azt biztos vagyok benne, hogy a Lacival ki fogjuk hozni - fogalmazott Várhidi.

A korábbi magyar szövetségi kapitány legutóbb az Ózd vezetőedzője volt, azt megelőzően Mosonmagyaróváron, Tatabányán, Szigetszentmiklóson, Pécsen, Székesfehérváron és Újpesten volt szakvezető. A lila-fehérekkel 1998-ban bajnoki címet nyert.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz