Fotó: eurosport.com

Újabb riadalom a Foci Eb-n: A franciák sztárja elájult az ütközés után - videó

Benjamin Pavard végül visszatért a pályára, de elmondása szerint másodpercekre elájult a Németország elleni csoportmeccsen.
Nyikes Zoltán 2021. június 16., szerda 11:08
Fotó: eurosport.com
Benjamin Pavard végül visszatért a pályára, de elmondása szerint másodpercekre elájult a Németország elleni csoportmeccsen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. június 16., szerda 11:08

Saját elmondása szerint tíz-tizenöt másodpercre elájult Benjamin Pavard, a világbajnok francia labdarúgó-válogatott védője a németek ellen 1-0-ra megnyert keddi Európa-bajnoki összecsapáson. A müncheni mérkőzésen a Bayern München futballistája Robin Gosensszel ütközött egy beadást követően, majd percekig ápolásra szorult, de visszatért a pályára.

"Ki voltam ütve tíz-tizenöt másodpercre, azután már jobb volt" - mondta a meccs után a jobb hátvéd. A torna előtt mind a 24 résztvevő csapat aláírta azt az egyezményt, amely különleges szabályokat ír elő a lehetséges agyrázkódásos esetekre. Mindezek ellenére a profi játékosokat tömörítő FIFPro alelnöke, Francis Awaritefe arról beszélt, hogy a futballban ezzel a jelenséggel továbbra sem foglalkoznak kellőképpen.

A szervezet például már hosszabb ideje próbálja elérni, hogy ilyen esetekben átmenetileg cserélni lehessen a keretben, a játékos pedig hat nap után visszatérhetne a csapathoz.

"Nagyon aggódunk, mivel a labdarúgás komoly lemaradásban van más sportágakkal szemben az agyrázkódási protokollok tekintetében" - tette hozzá Awaritefe. A magyarokkal és a címvédő portugálokkal is egy csoportban lévő franciák 1-0-ra nyerték az összecsapást.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz