Fotó: ole.com.ar

Újabb halállal végződő balhé: Családok szakadtak szét, nőt is ütött egy rendőr a Boca Juniors meccsén - fotók, videó

Rengetegen próbáltak állítólag jegy nélkül bejutni a telt házas stadionba, a rendőri oszlatás azonban nem sült el jól, pánik és balhé tört ki, ami átterjedt bentre is.
Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 13:36
Fotó: ole.com.ar
Rengetegen próbáltak állítólag jegy nélkül bejutni a telt házas stadionba, a rendőri oszlatás azonban nem sült el jól, pánik és balhé tört ki, ami átterjedt bentre is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 13:36

Egy szurkoló meghalt, amikor az argentin rendőrség gumilövedéket és könnygázt vetett be egy bajnoki futballmérkőzésen. A Gimnasia La Plata-Boca Juniors találkozóra megtelt a hazaiak stadionja, de további nézők próbáltak meg bejutni a kapukon.

A TNT Sports újságírója szerint akkor kezdett még komolyabbra fordulni a helyzet a stadionon kívül, amikor egy rendőr megütött egy lányt a szurkolókkal való küzdelemben.

A rendőri beavatkozás során jelentős mennyiségű könnygáz került a levegőbe, a játékvezető ezért a 9. percben biztonsági hiányosságokra hivatkozva lefújta a meccset. A lelátókról ekkor a pályára özönlöttek a könnygáz elől menekülő szurkolók, a káoszban pedig többen is egymást taposták, és egyikük - a hatósági tájékoztatás szerint - szívproblémák miatt meghalt.

A Gimnasia játékosa, Leonardo Morales még a sokk hatása alatt adott interjút az Olénak.

– Hirtelen elkezdték fújni a paprikasprayt, az emberek elkezdtek futni, mi pedig nem értettünk semmit. Amíg meg nem érkezett a füst, és teljes volt a kétségbeesés – kezdte történetét Morales, aki megosztotta azt a drámai pillanatot, amit kisfiával együtt kellett átélnie. – A kétéves kisfiam nem kapott levegőt. Amikor bevittem őt az öltözőbe, összeomlottam... Mert az, hogy ilyen rosszul láttam őt, fájt nekem, és elképzelem, mit éltek át azok, akik a ugyanúgy odakint voltak. Mi csak normális focimeccset szerettünk volna játszani, néhány perccel később pedig már szeretteinkért aggódtunk.

Az argentin AS azt is hozzáteszi, hogy a káoszban családok szakadtak szét és a gyerekek kétségbeesetten keresték folyamatosan a szüleiket.

Az arénában csak hazai hívek voltak, mivel Buenos Aires tartományban 2013 óta nem engedélyezik a vendégszurkolók jelenlétét.

Olvastad már?
Rettenetes stadionkatasztrófa, közel 200 halott: A volt Fradi-edző is megszólalt - videók, fotók
A legalább 174 halottal járó stadionkatasztrófa nagyon megviselte az Indonéziában dolgozó egykori ferencvárosi edzőt, a német Thomas Dollt is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz