Tragédia: Összeesett a pályán egy focista, a mentőben halt meg – videó

Összeesett a pályán, majd kórházba szállítás közben meghalt a gaboni labdarúgó-bajnokságban szereplő Akanda FC egyik játékosa.
Csakfoci Admin 2019. március 4., hétfő 17:14
Összeesett a pályán, majd kórházba szállítás közben meghalt a gaboni labdarúgó-bajnokságban szereplő Akanda FC egyik játékosa.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. március 4., hétfő 17:14

Az L'Union című lap arról számolt be, hogy Hermann Tsinga szombaton, a Missile FC elleni, libreville-i mérkőzés 23. percében lett rosszul, a helyszínen

egy katonaorvos mellkaskompresszióval próbált segíteni rajta, de később, a mentőautóban életét vesztette a 30 éves támadó.

Az első számú gaboni napilap arról is írt, hogy

a helyszínen lévő két mentőautó egyike sem volt megfelelően felszerelve ahhoz, hogy megmenthessék a labdarúgó életét.

Ez a tragikus végkimenetel felveti a kérdést, hogy a bajnokságot szervező liga előírása szerinti orvosi jelenlét mennyire hatékony.

Ez volt a hetedik haláleset az elmúlt tizenkét évben a gaboni futballpályákon. A folyamatosan pénzügyi nehézségekkel küszködő gaboni bajnokság egy új támogató jóvoltából nyolc hónap szünet után februárban indult újra.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Tovább az összes átigazoláshoz