Nemzetek Ligája: Hollandia és Horvátország már döntős, a franciák túlélték a zakót - videók

A Nemzetek Ligája A-divíziójának két csoportjában is lezárultak a küzdelmek. Hollandia a belgák, Horvátország pedig az osztrákok legyőzésével lett tagja a négyes döntő mezőnyének. 
Dudás Gábor 2022. szeptember 25., vasárnap 22:40
A Nemzetek Ligája A-divíziójának két csoportjában is lezárultak a küzdelmek. Hollandia a belgák, Horvátország pedig az osztrákok legyőzésével lett tagja a négyes döntő mezőnyének. 
Szerző: Dudás Gábor 2022. szeptember 25., vasárnap 22:40

Amszterdamban egy védő gólja döntötte el a holland-belga presztízsmeccset és egyben csoportdöntőt: a vasárnapi ki-ki meccs 73. percében egy Gakpo-szögletet fejelt az ötösről a jobb alsóba a liverpooli Virgil van Dijk. Ezzel találattal győzött 1-0-ra és meg is nyerte (veretlenül) a 4. csoport küzdelmeit az Oranje.

Az 1. csoportban is komoly izgalmakat hozott a végjáték, például a vb-címvédő francia válogatott számára, amely egy dániai vereséggel, illetve Ausztria horvátok elleni sikerével ki is eshetett volna a sorozat legfelsőbb osztályából. Didier Deschamps együttese ezt végül megúszta, de nem rajta múlott, hiszen 2-0-ra kikapott Koppenhágában.

Szerencséjére azonban Horvátország nem hagyta, hogy az északiak elvegyék a csoportelsőségét és finalista helyét: déli szomszédaink 3-1-re verték idegenben az osztrákokat három rutinos játékosa, Modric, Livaja és Lovren találatával, így a legutóbbi vb-ezüstérmes is ott lesz majd az NL-végjátékban. Reményeink szerint a magyar válogatott társaságában...

Nemzetek Ligája, A-divízió:

1. csoport:

Ausztria - Horvátország 1-3 (Baumgartner, 9., ill. Modric 6., Livaja 69., Lovren 72.)

Dánia - Franciaország 2-0 (Dolberg 34., Skov Olsen 39.)

A csoport végeredménye: 1. Horvátország, 2. Dánia, 3. Franciaország, 4. Ausztria

4. csoport:

Hollandia - Belgium 1-0 (van Dijk 73.)

Wales - Lengyelország 0-1 (Swiderski 58.)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia, 2. Belgium, 3. Lengyelország, 4. Wales

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz