Nemcsakfoci: Így nézhet ki a megújuló Hungaroring 2026-ra, videón a látványtervek

A Formula 1-es Magyar Nagydíjnak otthont adó pályát több lépcsőben modernizálják és újítják fel 2026-ig - íme, az első látványtervek videón!
Csakfoci.hu 2023. április 4., kedd 18:50
A Formula 1-es Magyar Nagydíjnak otthont adó pályát több lépcsőben modernizálják és újítják fel 2026-ig - íme, az első látványtervek videón!
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 4., kedd 18:50

A tervek alapján alapján teljesen megújul a főépület, és helyet kap benne egy kávézó, egy közösségi tér és egy shop is, valamint itt lesznek a szükséges irodák is. Épül egy műveleti-operatív központ is, ahol a rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem és a mentők képviselői is helyet kapnak.

Ezen kívül a paddock-épület és a főlelátó is teljesen új lesz, valamint bővül a garázsok és a paddock-terület is, de lesz két alagút a pálya alatt, a célegyenesben levő gyalogoshíd pedig a jobb láthatóság érdekében eltűnik, és a kommentátorfülkék is teljesen újak lesznek.

Ami a felújítás ütemezését illeti: a 2024-es Magyar Nagydíjat még a jelenlegi pályaállapotok mellett rendezik meg, az érdemi kivitelezés pedig csak a jövő év őszén kezdődik meg. A 2025-ös versenyt ezért úgy kell megrendezni, hogy közben zajlik a fejlesztés, majd a 2026-os nagydíjra készülnének el teljesen a munkálatokkal.

A felújítás ideje alatt a Forma-1-en kívül más komoly nemzetközi eseményt nem rendeznek a pályán - derül ki az MTI híréből.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz