NB I: Majdnem bealudta a Fradi a ZTE elleni győzelmet - már a tabella élén a címvédő

Az FTC 3-1-re vezetett a félidőben, két kapufát is szerzett, mégis izgalmassá tette a ZTE (és a házigazda) a második játékrészt.
Dudás Gábor 2019. november 24., vasárnap 19:54
Az FTC 3-1-re vezetett a félidőben, két kapufát is szerzett, mégis izgalmassá tette a ZTE (és a házigazda) a második játékrészt.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 24., vasárnap 19:54

I. félidő:

Aktívan kezdett a címvédő Ferencváros az újonc Zalaegerszeg ellen a forduló vasárnapi zárómérkőzésén. Ennek eredményeként a 6. percben máris megszerezték a vezetést a hazaiak: Isaeltől kapott labdát Boli, aki elvitte azt két védő mellett is, majd ziccerben kilőtte a jobb alsót (1-0).

A gyors vezető gól után is támadásban maradtak a zöld-fehérek, és a 11. percben tovább növelhették volna előnyüket: Bolit buktatta Devecseri a tizenhatoson belül, büntető és sárga lap következett, de Isael a bal oldali kapufát találta el.

Ami késett, nem múlott: a 15. minutumban Ihnatenko passza után Boli elengedte a labdát, amivel ziccerbe hozta Tokmacot, aki elvitte a labdát Demjén mellett és a hálóba lőtt (2-0).

A meccs képét nézve meglepetésre szépített a ZTE: Radó kapott jó indítást a jobb szélen, egy csellel ziccerbe hozta magát, majd Dibusz mellett a kapuba lőtt (2-1). A 24. percben aztán egy jobb oldali ferencvárosi szöglet után Boli fejelt a jobb oldali kapufára, a kipattanónál pedig fölé bólintotta a labdát.

Egy-egy távoli lövés jelentett veszélyt, Bobál Gergely és Isael sem sokkal tévesztett célt 25 méterről. Majd a félidő lefújása előtt Lovrencsics passza után Isael cselezte ki Kocsist, és lőtt a bal alsóba (3-1).

II. félidő:

A szünetben nem, utána négy és fél perccel azonban cserélt a ZTE, de a második játékrész első 15 percében nem mutatkozott jelentős változás a játék képében. A 60. percben aztán Stieber lőtt balról, Dibusz ugyan védett, de pont Bobál Gergely elé ütötte a labdát, aki pár lépésről a kapuba passzolt (3-2).

Egy Fradi-kontra végén a hazaiak szerezhettek volna újabb gólt, ha pontos az utolsó passz, a ZTE egyik szögleténél pedig Stieber lőtt kapásból Dibusz kezébe egy lepattanó labdát. A 75. percben Stieber bal oldali beadása után a csereként beállt Babati fejelt a felső lécre. Sőr, pár perccel később a szélső kecsegtető helyzetből durrantott a léc fölé. Válaszként a csereként beállt Skvarka verte bele a labdát ziccerben Demjénbe.

Az utolsó nagyjából 15 percben a zalaiak megpróbálták az egyenlítő gólt is kicsikarni, az FTC pedig egyre inkább visszaállt kontrákra, ám újabb találatt már nem született. A Ferencváros 3-2-s, a második félidő alapján azért nem éppen sima győzelmével megelőzte a Mezőkövesdet és a Fehérvárt is a tabellán, egy meccsel kevesebbet játszva is a Rebrov-csapat az NB I éllovasa.

Az FTC immáron 43 mérkőzésen veretlen zsinórban a Groupama Arénában.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz