Fotó: newsbeast.gr

"Lehet, életem védése volt" - a magyar kapus bravúrját választották a forduló védésének Görögországban

Nagy Gergely ismét kitett magáért: a hetek óta tartó remek teljesítménye mellett, a Lamia elleni bravúrját választották a legszebb hárításnak a görög élvonal 30. fordulójában.
Csakfoci Admin 2021. április 20., kedd 10:11
Fotó: newsbeast.gr
Nagy Gergely ismét kitett magáért: a hetek óta tartó remek teljesítménye mellett, a Lamia elleni bravúrját választották a legszebb hárításnak a görög élvonal 30. fordulójában.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. április 20., kedd 10:11

Nagy Gergely, az AEL Larissza kapusa továbbra is nagyszerű formában játszik hétről hétre a görög élvonalban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a korábbi U21-es magyar válogatott hálóőr újfent kitett magáért csapata legutóbbi bajnokiján. A hétfői Lamia elleni meccsen parádés teljesítménnyel rukkolt elő, sőt, két komoly védése is volt, ezzel pedig ismét igazolta, lehet rá számítani.

Előbb a 23. percben a tizenhatosról leadott lövést tolt ki szögletre, megóvva csapatát a kapott góltól, majd a félidő hosszabbításában ismét résen volt, miután egy rövidre tartó kapáslövést hárított. Utóbbit a forduló védésének is megválasztották a görögök, így újabb egyéni elismerést zsebelhetett be.

Ami pedig a végeredményt illeti: bár 0-0 lett a vége, mégis Nagy a teljesítményével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata értékes pontot szerezzen idegenben, és ezúttal sem kapott gólt (clean sheet), amely már az elmúlt négy meccséből a harmadik volt.

- Három meccsünk van még hátra a szezonból, ebből kétszer játszunk hazai pályán, ezeket meg kell nyernünk. A tegnapi 0-0 nagyon kellett, hiszen egész évben az hiányzott, hogy rossz játékkal pontot tudjunk szerezni idegenben. Most, a legjobbkor végre összejött. Örülök, hogy sikerült védésekkel segítenem a csapatot. Az egyik kívülről lehet nem tűnik olyan nagy védésnek, de a csatár takarásból rúgta el a labdát, így csak akkor láttam játékszert, amikor a védőt is elhagyta. Utólag az van bennem, hogy vetődés közben átfutott rajtam, hogy gól lesz belőle, nem érem el. Szerencsére nem így lett, leértem és a kézfejemben elakadt a labda. Most úgy hiszem, talán pályafutásom eddigi legnagyobb védése ez volt - mondta a csakfoci.hu-nak Nagy Gergely, aki szombaton, az OFI Kréta elleni mérkőzésen ismét bizonyíthatja jó formáját.

Olvastad már?
Légiósok: Magyar kapusa parádéjával menekül a kieséstől a görög csapat - videó
Nagy Gergely, a görög élvonalbeli AEL Larissza korábbi U21-es magyar válogatott kapusa ismét nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá csapata újabb sikeréhez.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz