Kolumbia kiejtette Lengyelországot a foci vb-ről - videó

A csoportrangadónak indult összecsapás végül sima, 3-0-ás dél-amerikai sikerrel ért véget. A sokáig szinte teljesen veszélytelen lengyel válogatott lett a vb első európai búcsúzója.
Dudás Gábor 2018. június 24., vasárnap 21:55
A csoportrangadónak indult összecsapás végül sima, 3-0-ás dél-amerikai sikerrel ért véget. A sokáig szinte teljesen veszélytelen lengyel válogatott lett a vb első európai búcsúzója.
Szerző: Dudás Gábor 2018. június 24., vasárnap 21:55

I. félidő:

Nagy az iramban, de sok hibával és szabálytalansággal telt el az első fél óra, igazán komoly helyzet nem alakult ki a kapuknál. Az első tíz perc kivételével Kolumbia diktálta a tempót. A 41. percben pedig jött a gól is: Yerry Mina az elkéső lengyel kapust megelőzve fejelt a léc alá James beadása után (0-1).

II. félidő:

Két kecsegtető és kimaradt kolumbiai lehetőség után az 59. percben kis híján egyenlített a semmiből Lengyelország, egy hosszú indítást vett le remekül Lewandowski, majd lőtt is, a kiugró Ospina azonban zárta a szöget.

A 70. percben aztán eldőlt a találkozó és a lengyelek sorsa is: Quntero nagy passza után Radamel Falcao lőtte ki szépen a jobb alsót (0-2). Sőt, még egy dél-amerikai gól is született, a 76. percben Cuadrado kapott óriási átadást James Rodrigueztől, megindult a kapu felé, majd 12 méterről szépen a bal alsóba belsőzött a lemaradó védőket is megelőzve (0-3).

A hajrára két lengyel (Krychowiak és Lewandowski), valamint egy kolumbiai (Uribe) helyzet maradt, gól azonban már nem született, Kolumbiai 3-0-ás sikerével elbúcsúztatta két forduló után a vb-től a lengyel válogatottat.

Világbajnokság, H-csoport:

Lengyelország - Kolumbia 0-3 (Yerry Mina 41., Falcao 70., Cuadrado 76.)

A csoport állása: 1. Japán 4 pont (4-3), 2. Szenegál 4 (4-3), 3. Kolumbia 3 (4-2), 4. Lengyelország 0 (1-5)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz