Kínos: Egy "Sieg Heil" miatt került bajba a háromszoros Aranylabdás legenda - videó

Kínos ügybe keveredett minden idők egyik legnagyszerűbb támadója, az Aranylabdát háromszor (1988, 1989, 1992) is elnyerő, korábbi Európa-bajnok holland Marco Van Basten.
Dudás Gábor 2019. november 24., vasárnap 18:12
Kínos ügybe keveredett minden idők egyik legnagyszerűbb támadója, az Aranylabdát háromszor (1988, 1989, 1992) is elnyerő, korábbi Európa-bajnok holland Marco Van Basten.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 24., vasárnap 18:12

A csatárikon szakértőként vett részt az Ajax–Heracles holland bajnoki mérkőzésen, és amikor a Heracles német edzőjének, Frank Wormuthnak németül mondott köszönetet a csatorna riportere, Marco Van Basten - nem tudván, hogy hallatszik a hangja a közvetítésben - a náci Németországban használt "Sieg Heil" köszöntéssel próbált poénkodni.

Vesztére: a témára egyébként is különösen érzékeny Hollandiában komoly botrányt kavartak viccesnek szánt szavai, így a legendának nyilvánosan elnézést kellett kérnie.

- Nem akartam sokkolni senkit, csak poénnak szántam a mondandómat. Rossz vicc volt - ismerte el Van Basten.

A találkozó egyébként is rasszizmus és a gyűlöletbeszéd elleni küzdelem jegyében kezdődött el, a két csapat egy percig labdába sem ért, így hívta fel a figyelmet a súlyos problémákra. Történt mindez amiatt, hogy Ahmad Mendes Moreirát, az Excelsior futballistáját nemrég rasszista rigmusokkal inzultálták a szurkolók.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz