Kínos: Egy "Sieg Heil" miatt került bajba a háromszoros Aranylabdás legenda - videó

Kínos ügybe keveredett minden idők egyik legnagyszerűbb támadója, az Aranylabdát háromszor (1988, 1989, 1992) is elnyerő, korábbi Európa-bajnok holland Marco Van Basten.
Dudás Gábor 2019. november 24., vasárnap 18:12
Kínos ügybe keveredett minden idők egyik legnagyszerűbb támadója, az Aranylabdát háromszor (1988, 1989, 1992) is elnyerő, korábbi Európa-bajnok holland Marco Van Basten.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 24., vasárnap 18:12

A csatárikon szakértőként vett részt az Ajax–Heracles holland bajnoki mérkőzésen, és amikor a Heracles német edzőjének, Frank Wormuthnak németül mondott köszönetet a csatorna riportere, Marco Van Basten - nem tudván, hogy hallatszik a hangja a közvetítésben - a náci Németországban használt "Sieg Heil" köszöntéssel próbált poénkodni.

Vesztére: a témára egyébként is különösen érzékeny Hollandiában komoly botrányt kavartak viccesnek szánt szavai, így a legendának nyilvánosan elnézést kellett kérnie.

- Nem akartam sokkolni senkit, csak poénnak szántam a mondandómat. Rossz vicc volt - ismerte el Van Basten.

A találkozó egyébként is rasszizmus és a gyűlöletbeszéd elleni küzdelem jegyében kezdődött el, a két csapat egy percig labdába sem ért, így hívta fel a figyelmet a súlyos problémákra. Történt mindez amiatt, hogy Ahmad Mendes Moreirát, az Excelsior futballistáját nemrég rasszista rigmusokkal inzultálták a szurkolók.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz