Hihetetlen eset Kádárék csúcsrangadóján: A rasszista támadás miatt kiakadt játékos kapott pirosat - videó

Hiába akadt ki jogosan a Sahtar Donyeck brazil játékosa a vasárnapi rangadón, a játékvezető a légiós szerinte túlzott reakcióját büntette, nem a Dinamo Kijev szurkolóinak viselkedését próbálta kezelni.
Dudás Gábor 2019. november 11., hétfő 10:46
Hiába akadt ki jogosan a Sahtar Donyeck brazil játékosa a vasárnapi rangadón, a játékvezető a légiós szerinte túlzott reakcióját büntette, nem a Dinamo Kijev szurkolóinak viselkedését próbálta kezelni.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 11., hétfő 10:46

Taisonnak, a Sahtar Donyeck 31 éves brazil támadójának a két csapat vasárnapi ukrán csúcsrangadójának 82. percében lett elege a rasszista Dinamo Kijev-drukkerek beszólásaiból és huhogásából, dühében megfogta a labdát, és kirúgta a pályáról a lelátó irányába, miközben be is mutatott a vendégszurkolóknak.

A játékvezető azonban meglepetésre nem a szurkolók viselkedését próbálta fegyelmezni például játékmegállítással, hanem felmutatta a piros lapot a zaklatott dél-amerikai játékosnak.

Mint ismeretes, Mario Balotelli keveredett hasonló ügybe egy héttel ezelőtt: a Brescia olasz válogatott támadójának a második félidő elején lett elege a Verona szurkolóiból, akik a bőrszínére tettek megjegyzéseket. A csatár kirúgta a labdát a huhogók és szidalmazók közé, majd levonult a pályáról és csak hosszú percek után, társai és a hazai játékosok unszolására volt hajlandó visszatérni. Hogy aztán gólt is szerezzen a mérkőzésen, amelyet azonban 2-1-re így is elbukott a Brescia.

Az olasz szövetség viszont a veronai klubot és az egyik hazai főszurkolót is szigorúan megbüntette.

Ezúttal viszont Taison húzta a rövidebbet, amit ő és egyik brazil csapattársa is nehezen viselt, mindketten elsírták magukat a történtek miatt.

A Sahtar Donyeck egyébként 1-0-ra megnyerte a vasárnapi ukrán rangadót, így 14 forduló után hatalmas fölénnyel, 12 ponttal vezeti a táblázatot és megállíthatatlanul halad zsinórban negyedik bajnoki címe felé. A magyar válogatott keretéből sérülése miatt végül kikerült Kádár Tamás végig a kispadon ült a Dinamónál.

A jelenet és az összefoglaló:

Olvastad már?
Óriási balhé Sallaiék meccsén: Játékos taglózta le az edzőt - videó
Mint arról beszámoltunk, gólból csak egyet, kiállításból viszont hármat is hozott a Freiburg és az Eintracht Frankfurt vasárnapi Bundesliga-mérkőzése (1-0). A meccs hosszabbításában ritkán látható balhé tört ki a pályán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Fradi
Wingo búcsúzik
Azok után, hogy a Fradi a hétvégén bejelentette Henry Wingo távozását, a játékos az Instagramon köszönt el a szurkolóktól. 3,5 év után igazol el.
Tovább az összes átigazoláshoz