Elképesztő rasszista ok miatt kaphat eltiltást a vb-ről egy játékos – videó

Az ázsiaiak kinézetén gúnyolódott, ezért vb-csoportmeccsről maradhat le a kolumbiaiak futballistája.
Budai László 2017. december 6., szerda 7:00
Az ázsiaiak kinézetén gúnyolódott, ezért vb-csoportmeccsről maradhat le a kolumbiaiak futballistája.
Szerző: Budai László 2017. december 6., szerda 7:00

Bár a 2018-as világbajnokság csak több mint fél év múlva kezdődik, máris meglehet a torna első eltiltottja. A kolumbiai Edwin Cardona cselekedetét vizsgálja a FIFA Fegyelmi Bizottsága. A labdarúgó a novemberi, Dél-Korea elleni mérkőzésen tett rasszista gesztust Ki Sung Yueng csapatkapitány felé azzal, hogy a szemhéját elhúzta. Ez verte ki a biztosítékot a nemzetközi szövetségnél, amely ha eltiltja őt, akkor a labdarúgó az első csoportmérkőzésen biztosan nem léphet pályára. Cardonát zseniális indokkal próbálta mentegetni José Pekerman szövetségi kapitány.

Talán a kulturális különbségeknek volt köszönhető a játékos viselkedése. A csapat összes játékosa sajnálja az esetet és Cardona is elnézést kért már a közösségi médián keresztül. Sosem tett hasonlót korábban, és nagyon bánja a tettét.

Cardona egyébként jó formában van a pályán is: kilenc mérkőzésen három gólt szerzett és egy gólpasszt adott a Boca Juniorsban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz