Az MTK-nevelésű magyar játékos bemutatkozott Olaszországban - videó

A 18 éves Balogh Botond végigjátszotta a Pescara elleni Olasz Kupa-mérkőzést a Parma színeiben.
Dudás Gábor 2020. október 29., csütörtök 14:35
A 18 éves Balogh Botond végigjátszotta a Pescara elleni Olasz Kupa-mérkőzést a Parma színeiben.
Szerző: Dudás Gábor 2020. október 29., csütörtök 14:35

Balogh Botond 2015-ben, Sopronból került a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia kötelékébe. Az U14-es csapatban történt bemutatkozását követően az MTK Budapest U15-ös, U16-os, U17-es és az U19-es csapatának is meghatározó játékosa volt. A kék-fehérektől 2019 nyarán szerződtette le az olasz Parma, így az őszi brazíliai U17-es világbajnokságon már az olasz klub futballistájaként szerepelt - írja az mtkbudapest.hu.

Balogh az U17-es válogatott tagjaként részt vett a 2019-es írországi Európa-bajnokságon, ahol az ötödik helyen végzett a nemzeti csapattal, így kijutott a világbajnokságra.

A 18 éves középhátvéd jó teljesítményével már többször kiérdemelte, hogy keretben legyen a felnőtt együttes élvonalbeli bajnoki mérkőzésénm szerdán pedig eljött számára a nagy pillanat, hiszen Fabio Liverani vezetőedző a kezdőcsapatba jelölte a Pescara ellen Olasz Kupa-mérkőzésen. Balogh meghálálta a bizalmat, ugyanis végigjátszotta a 3-1-re megnyert összecsapást.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Tovább az összes átigazoláshoz