A gólpasszos Szalai óriási öngólt is rúgatott az ellenféllel a Bundesligában - videó

Szalai Ádám gólpasszal járult hozzá a Mainz 5-0-s brémai sikeréhez.
Dudás Gábor 2019. december 17., kedd 20:21
Szalai Ádám gólpasszal járult hozzá a Mainz 5-0-s brémai sikeréhez.
Szerző: Dudás Gábor 2019. december 17., kedd 20:21

Szalai Ádám a 10. percben benne volt az első gólban is, hiszen fejese után Öztunali hozta remek átadással helyzetbe Quaisont. A svéd csatár végül mesterhármasig jutott az első félidőben, de előtte még jött egy óriási öngól is: a 15. percben a Szalai elől menteni igyekvő Veljkovic saját kapujára küldte a labdát nagy erővel, az pedig végül Pavlenka kapus hátáról pattant a hálóba.

A 38. percben aztán Szalai gólpassza következett: egy szögletet csúsztatott remekül csapattársa elé, aki közelről nem is hibázott.

A Mainz az első félidőben valósággal legázolta ellenfelét, majd a másodikban is egyértelműen uralta a találkozót, amely Taison eredményessége mellett többek között Szalai aktív és harcos játékának is köszönhető volt. A magyar válogatott támadó egy védett lövéssel és egy talán túlzottan önzetlen megoldással is észrevétette magát még, utóbbi helyzetben talán lőhetett volna passz helyett. Légiósunk a 67. percben jött le végül a pályáról.

A vendégek végül 5-0-s kiütéssel győztek (a végeredményt a Szalai helyére beállt Mateta állította be a 82. percben) a többnyire elképzelés nélkül játszó Werder otthonában, a Mainz ezzel jelentősen elmozdult a veszélyzónától, sőt, már a középmezőny tagja, a Bréma viszont hátrafelé is sűrűn tekintgethet már a 15. pozícióban.

Bundesliga, 16. forduló:

Werder Bremen - Mainz 0-5 (Quaison 10., 19., 38., Pavlenka 15. - öngól, Mateta 82.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz