Vb 2022: Messi betalált az 1000. tétmeccsén, Argentína is ott van a legjobb 8 között - videó

Argentína legyőzte Ausztráliát, így Messiék Hollandiával találkoznak a világbajnokság negyeddöntőjében.
Póczik Dávid 2022. december 3., szombat 21:57
Argentína legyőzte Ausztráliát, így Messiék Hollandiával találkoznak a világbajnokság negyeddöntőjében.
Szerző: Póczik Dávid 2022. december 3., szombat 21:57

A szombati játéknap második mérkőzésén a C-csoportot megnyerő Argentína ellenfele a D-csoport ezüstérmese, Ausztrália volt. Ez a találkozó volt Lionel Messi 1000. tétmérkőzése felnőtt szinten, egyben a 169. válogatottsága.

1. félidő

Az első negyed óra eseménytelenül zajlott, Argentína járatta a labdát az ausztrálok térfelén, akik 11 emberrel védekeztek. A 17. percben Gómez távoli lövésé nem volt veszélyes a kapura, kísérlete méterekkel fölé szállt.

A betömörülő ausztrál védelmet végül a 35. percben tudták feltörni az argentinok. Mac Allister passzolt Otamendinek, aki Messi elé készített, ő pedig 14 méterről, ballal kilőtte a jobb alsót. Ausztrália gyakorlatilag kapuralövés nélkül hozta le az első 45 percet.

2. félidő

Az 51. percben Messi 17 méterről lőtt kapura, próbálkozásába beleért egy védő, így a labda gyengén Ryan ölébe hullott. Pár perccel később Otamendi röviden gurított haza egy labdát, ám Martínez résen volt és a lesipuskás csatár elől bedobásra vágta a labdát.

Az 57. percben Ryan felelőtlensége után Argentína megduplázta előnyét. Az ausztrál kapus megkockáztatott egy felesleges cselt, de az argentinok letámadtak, Álvarez elcsente a labdát, és az üres kapuba passzolt.

A 75. percben a csereként beálló Tagliafico húzódott előre a bal oldalon és lőtt 16-ról jócskán a kapu mellé. 2 perccel később Ausztrália szépített. Egy kivágott labdát Goodwin lőtt kapura 18 méterről, a lövés Fernándezen irányt változtatott, így becsapta a kapust és kikötött a bal alsóban.

Ezután Behich nagy lendülettel tört be a 16-oson belülre, több védőt is kicselezett, majd végül jobbal lőtt. Próbálkozásába végül Lisandro Martínez vetette bele magát. A 89. percben Messi szólója után La. Martínez elé tálalt, aki 8 méterről csúnyán fölévágta a labdát. Pár perccel később szintén az Inter támadója került helyzetbe, ezúttal Ryan védte a lövését. A 97. percben még Kuol próbálkozását hárította nagy bravúrral E. Martínez.

Ausztrália nem tudott visszajönni a meccsbe, így Argentína-Hollandia összecsapást rendeznek a negyeddöntőben.

Jegyzőkönyv

Argentína-Ausztrália 2-1 (Messi 35., Álvarez 57., ill. Fernández - öngól 77.)

Argentína: E. Martínez – Molina (Montiel 80.), C. Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico 72.) – De Paul, Fernández, Mac Allister (Palacios 80.) – Al. Gómez (Li. Martínez 50.), Messi, J. Álvarez (La. Martínez 72.).

Ausztrália: Ryan – Degenek (Karacic 72.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (MacLaren 72.), Mooy, Irvine, Baccus (Hrustic 58.) – McGree (Goodwin 58.), Duke (Kuol 72.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz