Vb 2022: Hollandia a hajrában talált először kaput, de nyert Szenegál ellen - Gakpo fejese és Noppert védései döntöttek

A most debütáló Andries Noppert védései, valamint Cody Gakpo fejese kellett elsősorban ahhoz, hogy Hollandia - a hosszabbításban betaláló Klaassen találatával végül 2-0-ra - legyőzze a többször is veszélyesen támadó Szenegált a katari foci-vb 2. napján.
Budai László 2022. november 21., hétfő 19:01
A most debütáló Andries Noppert védései, valamint Cody Gakpo fejese kellett elsősorban ahhoz, hogy Hollandia - a hosszabbításban betaláló Klaassen találatával végül 2-0-ra - legyőzze a többször is veszélyesen támadó Szenegált a katari foci-vb 2. napján.
Szerző: Budai László 2022. november 21., hétfő 19:01

I. félidő

Két nagy helyzete is volt a hollandoknak az első 20 percben, de egyikből sem sikerült még csak lőniük sem: előbb Bergwijn maradt le centikkel Gakpo önzetlen labdájáról, majd De Jong cselezgetett addig nagy helyzetben, szemben a kapussal, amíg elvesztette a labdát. A szenegáliak is bátran mentek előre, Sarr révén egy kapu fölé menő lövéssel kísérleteztek.

A 25. percben ismét Sarr veszélyeztetett, újabb, 16 méteres lövését Van Dijk fejjel blokkolta. A hollandok a játékrész hajrájában Berghuis révén szerezhettek volna gólt, de lövése után a kapu fölött hagyta el a labda a pályát.

II. félidő

A második félidőben is folytatódott a jobbára kiegyenlített játék: Hollandia egy fölé menő Van Dijk-fejessel próbált előnybe kerülni, Szenegál pedig Dia rövid sarokra tartó lövése után, ez utóbbit az első válogatott meccsét játszó Heerenveen-kapus, Noppert védte.

A 73. percben Szenegál előtt adódott a meccs addigi legnagyobb lehetősége, Sarr passza után Gueye lőtt 15 méterről, teljesen szemben állva a kapuval, de bombáját védte a holland kapus.

Van Gaal csapata a 85. percben talált először kaput, és ebből rögtön gól is lett: De Jong beadása után Gakpo előzte meg Mendyt, és háttal a kapunak felugorva a hálóba fejelt.

Szenegál szinte azonnal egyenlíthetett volna, de Gueye kemény, bal alsóba tartó lövését Noppert tenyerelte szépen oldalra.

Az utolsó másodpercekben még Klaassen is eredményes tudott lenni egy kontra végén, így a hollandok végül 2-0-ra nyertek.

A mérkőzés összefoglalója

Labdarúgó-világbajnokság, B-csoport

Szenegál-Hollandia 0-2 (Gakpo 81., Klaassen 90+8.)

Az összes eddigi eredmény itt

A tabellák pedig itt

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz