Vb 2022: Hiába focizták le Belgiumot, Courtois szertefoszlatta a kanadai álmokat - videó

Az F-csoport második meccsén hiába játszott Kanada Belgium ellen jobban, a kihagyott 11-es és az elhibázott helyzetek miatt az előző vb bronzérmese nyerni tudott.
Csakfoci.hu 2022. november 23., szerda 21:56
Az F-csoport második meccsén hiába játszott Kanada Belgium ellen jobban, a kihagyott 11-es és az elhibázott helyzetek miatt az előző vb bronzérmese nyerni tudott.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. november 23., szerda 21:56

I. félidő:

Batshuayi jó lövésével kezdődött a meccs, amit azonban Borjan védett. Utána viszont némi meglepetésre Kanada átvette a meccs irányítását. A 9. percben Buchanan lövését Carasco kézzel blokkolta, a játékvezető nem ítélt semmit, de a VAR kihívta, majd miután megnézte az esetet, 11-est adott Kanadának. Davies büntetőjét azonban Courtois hárította.

Nem sokkal később David lövését is védte a Real Madrid kapusa, majd ugyanígy tett Laryea közeli próbálkozásánál. A 30. percben Johnston tüzelt éles szögből, Courtois ezt is kiütötte.

A 44. percben Alderweireld adott kiváló labdát Batshuayinak, aki egy pattanás után 12 méterről a bal sarokba vágta. A belgák az első komolyabb helyzetükből megszerezték a vezetést. A hosszabbításban Buchanan egyenlíthetett volna, de nagy helyzetben 7 méterről fölé vágta a labdát.

II. félidő:

A második játékrész elején Buchanan bebőrözte De Bruyne-t, majd pontosan adott középre, ahol Eustaquio alig fejelt mellé. Ezt követően hosszú percekig nem kerültek veszélybe a kapuk. A hajrában aztán a csereként beállt Larin fejelt 10 méterről, Courtois azonban megint a helyén volt.

A világbajnokságra 36 év után visszatérő Kanada egyáltalán nem okozott csalódást, sőt, a játék képe alapján nyernie kellett volna Belgium ellen.

Világbajnokság, F-csoport:

Belgium - Kanada 1-0 (Batshuayi 44.)

Az eddigi összes eredmény itt

A tabellák pedig itt

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz