Vb 2022: "Gyalázatos és gyűlölködő" - egy zsászló miatt robbant ki botrány, megbüntethetik Szerbiát

A FIFA eljárást indított a szerb labdarúgó-szövetség ellen, miután a brazilok elleni mérkőzés során az öltözőben kifüggesztettek egy olyan zászlót, amelyen a szomszédos Koszovó az országuk részeként szerepelt.
Csakfoci.hu 2022. november 27., vasárnap 16:29
A FIFA eljárást indított a szerb labdarúgó-szövetség ellen, miután a brazilok elleni mérkőzés során az öltözőben kifüggesztettek egy olyan zászlót, amelyen a szomszédos Koszovó az országuk részeként szerepelt.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. november 27., vasárnap 16:29

Az állítólagos zászló képe a szerb nyelvű "Nem adjuk fel" felirattal a közösségi médiában terjedt el, ahol Hajrulla Ceku, Koszovó kulturális, ifjúsági és sportminisztere is megosztotta azt.

Gyalázatos képek a szerb öltözőből, amelyek gyűlölködő, idegengyűlölő és népirtó üzeneteket jelenítenek meg Koszovóval szemben, kihasználva a világbajnokság nyilvánosságát. Konkrét lépéseket várunk a FIFA-tól, tekintettel arra, hogy a Koszovói Labdarúgó Szövetség (FFK) teljes jogú FIFA- és UEFA-tag

- írta Ceku a Twitteren.

Koszovó 2016-ban lett az UEFA és a FIFA tagja, nyolc évvel azután, hogy az ország kikiáltotta függetlenségét Szerbiától, amely hevesen ellenezte a lépést, és a mai napig feszült viszonyban áll egymással a két szomszédos állam.

"A FIFA fegyelmi bizottsága eljárást indított a Szerb Labdarúgó Szövetség ellen a Brazília-Szerbia mérkőzés alkalmával az öltözőben kitűzött zászló miatt. "Az eljárást a FIFA Fegyelmi Szabályzatának 11. cikke és a 2022-es FIFA-világbajnokságra vonatkozó szabályzat 4. cikke alapján kezdeményeztük. A világbajnokság az öröm és az egység eseménye, és a remény és a béke üzeneteit kell sugároznia, nem pedig a gyűlöletét. Felszólítjuk a FIFA-t, hogy lépjen fel az ilyen akciók ellen" - állt később egy közleményben.

Szerbia - amely az első csoportfordulóban 2-0-ra kikapott Brazíliától - legközelebb hétfőn Kamerunnal játszik. Labdarúgó-szövetségük (FSS) nem reagált egyelőre a történtekre.

Olvastad már?
Vb 2022: Messi négy év múlva is ott lehet a világbajnokságon - minden fontos hír itt!
November 20. és december 18. között rendezték meg Katar öt városában a 22. világbajnokságot. Honlapunk a torna ideje alatt és után is minden fontos eseményről, folyamatosan frissülő cikkben számol be!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz