Foci vb: Megvan az új spanyol kapitány - hivatalos

Luis Enrique, a Barcelona korábbi szakvezetője veszi át a válogatott vezetését - jelentette be hétfőn a spanyol szövetség.
Dudás Gábor 2018. július 9., hétfő 14:40
Luis Enrique, a Barcelona korábbi szakvezetője veszi át a válogatott vezetését - jelentette be hétfőn a spanyol szövetség.
Szerző: Dudás Gábor 2018. július 9., hétfő 14:40

Mint ismeretes, a spanyol szövetség két nappal a vb előtt menesztette Julen Lopeteguit, aki a Real Madrid kispadjára ül le, a helyére pedig Fernando Hierro sportigazgató ült le. Vele a vb-csoportját ugyan megnyerte a 2010-es világbajnok, de utána az oroszok elleni nyolcaddöntőt 11-esekkel elbukta a spanyol nemzeti csapat.

Bár Hierrónak felajánlották, hogy maradjon sportigazgatóként, de ő ezt elutasította, mindkét posztjáról távozott vasárnap a Real Madrid legendája. Szövetségi kapitányként Luis Enrique veszi át a munkáját, míg az új sportigazgató José Francisco Molina lett.

A 48 éves Enrique játékosként a Barcelona és a Real Madrid színeiben is játszott többek között. Edzőként triplázni is tudott a Barcelonával 2015-ben,  a BL-t, a bajnokságot és a kupát is megnyerte a katalánokkal, de 2017-ben távozott a csapat éléről.

MegbízATása a spanyol válogatottnál két évre, azaz a 2020-as Eb végéig szól.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz