Minden idők legfurcsább foci-vb-je: Józanodó is lesz az ittas szurkolóknak

A november 20-án rajtoló katari labdarúgó-világbajnokság szervezői kijózanodásra alkalmas helyeket biztosítanak az ittas drukkerek számára.
Dudás Gábor 2022. október 14., péntek 14:34
A november 20-án rajtoló katari labdarúgó-világbajnokság szervezői kijózanodásra alkalmas helyeket biztosítanak az ittas drukkerek számára.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 14., péntek 14:34

Nasszer al-Hater, az előkészületekért és a lebonyolításért felelős testület vezetője a Sky Newsnak adott televíziós interjúban elmondta: vigyázni fognak azokra, akik túlzásba vitték az alkoholfogyasztást.

Vannak arra vonatkozó tervek, hogy az emberek hol tudnak majd kijózanodni, amennyiben ... túl sokat ittak

- nyilatkozott al-Hater. Hozzátette: jó ötletnek tartja, hogy ilyen esetben biztonságban tudják ezeket a drukkereket, akik így nem jelentenek veszélyt önmagukra vagy másokra.

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Ez eddig ismeretlen kihívást jelent a szervezőknek, hiszen a nemzetközi szövetség, így a vb egyik fő támogatója egy sör világmárka, a sportági eseményeken pedig az a jellemző, hogy a szurkolók jelentős része fogyaszt alkoholt.

A katari vb-n a mérkőzések előtt három órával kezdődik és utána egy óráig tart az italárusítás a belépőjeggyel rendelkező drukkerek számára, a meccsek alatt viszont nem lesz lehetőség sörvásárlásra - számolt be szeptemberben a Reuters hírügynökség az erre vonatkozó terveket ismerő belső forrásra hivatkozva. (MTI)

Címkék: #foci-vb #VB2022 #Katar
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz