Elvették a vb első gólját a 3. percben, de mégis vezetést szerzett Ecuador - videók

Három perc sem telt el, és megszületett a katari vb első gólja: az ecuadori válogatott gólrekordere, Enner Valencia fejelte a házigazdának - de hiába. Később aztán mégis betalált a csatár. Kétszer.
Dudás Gábor 2022. november 20., vasárnap 17:24
Három perc sem telt el, és megszületett a katari vb első gólja: az ecuadori válogatott gólrekordere, Enner Valencia fejelte a házigazdának - de hiába. Később aztán mégis betalált a csatár. Kétszer.
Szerző: Dudás Gábor 2022. november 20., vasárnap 17:24

A VAR-szobában azonban megvizsgálták a jelenetet és végül érvénytelenítették a találatot. A FIFA hivatalos oldala szerint les miatt, bár az először nem derült ki, pontosan mit látott szabálytalannak a katari kapunál az olasz játékvezető, Daniele Orsato, illetve segítői.

Később aztán jött egy perdöntő felvétel, ami alapján talán tényleg lesállás előzte meg a találatot, de nem közvetlenül Enner Valencia fejese előtt, hanem jónéhány másodperccel korábban, a beívelt szabadrúgásnál. Kérdéses így is az eset...

Mindezek ellenére sem úszta meg Katar, hogy ellenfele gyorsan vezetést szerezzen. A 15. percben ugyanis 11-eshez jutott a dél-amerikai együttes, miután a kapujából kivetődő katari kapus elsodorta a kiugratott Valenciát. Aki aztán higgadtan a bal sarokba passzolta a büntetőt.

Sőt, a török Fenerbahçe 33 éves támadója a 31. percben, Preciado beadása után remekül fejelt a kapu jobb oldalába, 0-2-re alakítva az állást.

Olvastad már?
Vb 2022: Messi négy év múlva is ott lehet a világbajnokságon - minden fontos hír itt!
November 20. és december 18. között rendezték meg Katar öt városában a 22. világbajnokságot. Honlapunk a torna ideje alatt és után is minden fontos eseményről, folyamatosan frissülő cikkben számol be!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Nikolai Frederiksen
A Fradi egy évre kölcsönvette a Vitesse támadóját, és a zöld-fehér klub vételi opcióval is rendelkezik.
CD Lugo
Joan Carrillo
A korábban Fehérváron és Debrecenben is dolgozott Joan Carrillo veheti át a spanyol másodosztályban a bennmaradásért küzdő Lugo irányítását.
Nyíregyháza Spartacus
Vass Ádám
A csakfoci.hu információi szerint a Gyirmótról távozó, 11-szeres válogatott Vass Ádám Nyíregyházán folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz