Beintett a sportszergyártó cég a vb-re készülő válogatottnak

Az Iránra kivetett gazdasági szankciók miatt a Nike nem biztosít futballcipőket a céggel amúgy szerződésben lévő és az oroszországi világbajnokságra készülő iráni labdarúgóknak.
Csakfoci Admin 2018. június 10., vasárnap 8:35
Az Iránra kivetett gazdasági szankciók miatt a Nike nem biztosít futballcipőket a céggel amúgy szerződésben lévő és az oroszországi világbajnokságra készülő iráni labdarúgóknak.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. június 10., vasárnap 8:35

A szankció azt jelenti, hogy amerikai üzleti vállalkozásként jelenleg nem tudunk cipőket biztosítani az iráni válogatottnak – fogalmazta meg közleményében a sportszergyártó.

Carlos Queiroz, az irániak szövetségi kapitánya a helyi médiában "Iránnal szembeni sértésnek" nevezte az esetet, jelezte, hogy a nemzetközi szövetségnél (FIFA) fognak tiltakozni. A portugál szakember kiemelte: mindössze pár nappal a vb-rajt előtt nem lehet ilyen döntést meghozni.

Mindenki tudja, mennyire fontos egy labdarúgó számára, hogy a saját cipőjében futballozzon

– hangsúlyozta Queiroz.

Az iráni csapat hivatalos mezszállítója az adidas, de néhány játékosnak - például Szaman Goddosznak, az Östersund középpályásának - az amerikai céggel van egyéni szerződése a cipőhasználatra.

Az Egyesült Államokban a múlt hónapban jelentették be, hogy ismét érvényes lesz valamennyi, az iráni atomprogramról szóló többhatalmi megállapodás keretében feloldott szankció.

A vb-n az iráni csapat a B csoportban a marokkói, a spanyol és a portugál együttessel találkozik. A felkészülési időszakban az ázsiai vb-résztvevő az üzbégeket 1-0-ra győzte le, a törököktől viszont 2-1-re kikapott, pénteken pedig ugyancsak 1-0-ra kerekedett a litvánok fölé Moszkvában.

(MTI)

Tippelj és nyerj a Marokkó-Irán vb-csoportmeccsel!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz