Döntött az UEFA: Sorsdöntő Eb-selejtezőn maradnak zárt kapuk mögött a szlovákok

A magyar válogatottat sújtó büntetés mellett a szlovákok is rosszul járhatnak: felvidéki sajtóértesülések szerint a Wales elleni mérkőzésen sem lehetnek jelen a hazai szurkolók. A szlovák szövetség később hivatalosan is megerősítette a hírt.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 22., vasárnap 20:04
A magyar válogatottat sújtó büntetés mellett a szlovákok is rosszul járhatnak: felvidéki sajtóértesülések szerint a Wales elleni mérkőzésen sem lehetnek jelen a hazai szurkolók. A szlovák szövetség később hivatalosan is megerősítette a hírt.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 22., vasárnap 20:04

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani az Azerbajdzsán elleni hazai Eb-selejtezőjét, ezzel bünteti az UEFA az általuk a magyar-szlovák meccsen hazai részről felfedezni vélt gyűlölködő megnyilvánulásokat.

A szlovák RTVS értesülései szerint nem ez lesz azonban az egyetlen következménye a két szurkolótábor összeszólalkozásának, hiszen úgy tudják, hogy

az UEFA a szlovákokat is egy zárt kapus meccsre bünteti a magyarságot "rágalmazó" bekiabálásokért.

A hírt vasárnap kora délután a szlovák szövetség megerősítette, ugyanakkor jelezték, az MLSZ-hez hasonlóan ők is fellebbezéshez folyamodnak a stadionbezárás, és a megfizetendő 20 ezer eurós büntetés ellen.

Bár a fellebbezés miatt még változhat az UEFA határozata, minden esetre komoly fegyvertény lenne a 6 ponttal a 4. helyen álló Wales számára, ha a Nagyszombaton megrendezendő mérkőzésen Szlovákia nem számíthatna szurkolóira.

FRISSÍTÉS: A szlovák szövetség később hivatalosan is bejelentette a büntetés tényét, a zárt kapuk mellett további 20 ezer eurós bírságot is kaptak az UEFA-tól. Azt azonban jelezeték, hogy fellebbeznek a határozat ellen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz