Eb-láz: Másfél millióan akarják látni a stadionban a magyar csoport és a torna nyitómeccsét

A legtöbb igénylés Horvátországból, Albániából és Törökországból érkezett a jövő nyári Eb-re.
Póczik Dávid 2023. december 15., péntek 18:25
A legtöbb igénylés Horvátországból, Albániából és Törökországból érkezett a jövő nyári Eb-re.
Szerző: Póczik Dávid 2023. december 15., péntek 18:25

A házigazda német szövetség (DFB) szerint fél évvel a rajt előtt óriási az érdeklődés a június 14. és július 14. között sorra kerülő labdarúgó Európa-bajnokság iránt.

- Egyedül a berlini döntőre 2,3 millió jegyigénylés érkezett. A nyitómérkőzésre, amelyen a skótok lesznek a német csapat ellenfelei, 1,4 millió - árulta el pénteken Bernd Neuendorf, a DFB elnöke.

A sportvezető hozzátette, nem csak a már biztos résztvevő 21 nemzet részéről nagy az érdeklődés, összesen 206 országból jelentkeztek belépőért. A legtöbb igénylés Horvátországból, Albániából és Törökországból érkezett. A DFB vezetője szerint Németországban is egyre inkább tetten érhető, hogy nő a lelkesedés: önkéntesnek például 145 ezren jelentkeztek a 16 ezer helyre.

Az Eb-n a magyar válogatott is pályára lép, éppen a németekkel lesz majd azonos csoportban, melynek a skótok mellett a svájciak tagjai még. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz