Eb 2024: Megismétlődik a 32 évvel ezelőtti meglepetés? - ezt várják a Csakfoci-olvasók a német-dán nyolcaddöntőtől

A szavazók 68%-a szerint német győzelem fog születni a szombat esti nyolcaddöntős mérkőzésen.
Nyikes Zoltán 2024. június 29., szombat 15:40
A szavazók 68%-a szerint német győzelem fog születni a szombat esti nyolcaddöntős mérkőzésen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 29., szombat 15:40

A dán labdarúgó-válogatott az 1992-es bravúr emlékére építve szeretne túljutni a házigazda németeken a labdarúgó Európa-bajnokság szombati esti nyolcaddöntőjében - mondta a másodedző, Christian Poulsen. A skandináv csapat 32 éve a döntőben verte 2-0-ra az akkor világbajnoki címvédő németeket, s lett óriási meglepetésre Európa-bajnok.

A dánok mostani sikere hasonlóan váratlan lenne, főleg annak fényében, hogy egyelőre még nem nyertek mérkőzést, három döntetlennel, a C csoport második helyezettjeként jutottak tovább a 16 közé. A hazaiak ezzel szemben két győzelemmel - az egyiket a magyarok ellen aratták - és egy döntetlennel, magabiztosan léptek a kieséses szakaszba, ahol a végső diadalra is esélyesként, favoritként lépnek pályára a dánok ellen.

A Csakfoci előző szavazásán arról kérdeztük az olvasókat, hogy mit várnak a Németország-Dánia nyolcaddöntős mérkőzésen.

A szurkolók többsége nem számít meglepetésre, a voksolók 68%-a gondolja úgy, hogy német győzelemmel zárul a találkozó, míg 24%-uk vár dán sikert, a legkevesebb szavazat (8%) pedig arra érkezett, hogy döntetlennel zárul a rendes játékidő.

A dortmundi mérkőzés 21 órakor kezdődik, a játékvezető pedig az angol Michael Oliver lesz.

A szavazás végeredménye

Mit vársz a Németország-Dánia Eb-nyolcaddöntős mérkőzésen?

Német győzelmet – 68%
Dán sikert – 24%
Döntetlent – 8%

Olvastad már?
Sallai: "Azt éreztem, meglesz, de ilyen a futball", Gulácsi: "Csalódottság, büszkeség, összetartozás" - így értékelték az Eb-t
Sallai szerint nem kérdés, hogy akartuk a továbbjutást, Gulácsi számára örök emlék marad az Eb.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz