Fotó: olympiapark.de

Eb 2024: Kiemelten figyelnek majd a huligánokra, határellenőrzésre számíthatnak a szurkolók - bejelentés

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt.
Budai László 2024. március 26., kedd 11:59
Fotó: olympiapark.de
Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt.
Szerző: Budai László 2024. március 26., kedd 11:59

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter a Rheinische Post nevű napilap keddi számában elmondta, azért döntöttek az ideiglenes határellenőrzés mellett, hogy megakadályozzák erőszakos cselekmények lehetséges elkövetőinek bejutását az országba. Kiemelte, a lehető legjobb védelmet akarják biztosítani a jelentős nemzetközi sportesemény számára.

Megjegyezte, a hangsúly a szélsőségesekkel, a huligánokkal, és az erőszakos cselekmények elkövetőivel szembeni, valamint a kibertámadások elleni védekezésen van.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik, a döntőt július 14-én játsszák. A magyar válogatott a csoportkörben elsőként Svájccal találkozik Kölnben, majd Stuttgartban előbb a házigazda Németország, aztán Skócia lesz az ellenfele.

A németek a 2006-os világbajnokság idejére is ideiglenesen határellenőrzést vezettek be, és Faeser az elmúlt napokban már utalt arra, hogy ezt ismét fontolgatják. A szövetségi belügyminiszter február közepén június közepéig meghosszabbította a lengyel, a cseh és a svájci határok ellenőrzését, aminek célja a csempészet és az illegális migráció megállítása.
(mti)

Címkék: #EB 2024 #2024-es Eb
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz