Tényleg halálcsoportunk volt az Eb-n: A németek is kiestek Angliában - videó

Anglia is bejutott a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon, miután a londoni Wembley-ben 2-0-ra megnyerte a Németország elleni rangadót.
Dudás Gábor 2021. június 29., kedd 19:52
Anglia is bejutott a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon, miután a londoni Wembley-ben 2-0-ra megnyerte a Németország elleni rangadót.
Szerző: Dudás Gábor 2021. június 29., kedd 19:52

I. félidő:

Az első bő tíz perc a németeké volt, egyértelműen domináltak a hét védekezőbb típusú emberrel felálló Anglia ellen a mezőnyben. A házigazda az első negyedóra végére tért magához és egyre többször jutott el a kapuig, volt veszély a szigetországi akciókban. A 16. percben például Sterling távoli löketét ütötte ki szépen Neuer.

De az első igazán nagy helyzetet a vendégek alakították ki: a 32. percben Havertz indította remekül Wernert, aki az ötösről lőtt is, de a kilépő Pickford hatalmas bravúrral hárított.

A válasz a félidő lefújása előtt nem sokkal érkezett: már a 48. percben jártunk, amikor egy Ginterről lecsorgó labdát Kane lőhetett volna a kapuba, de az első játékrészben meglehetősen indiszponált sztárcsatár nem lőtt, hanem tolt egyet még rajta, így az utolsó pillanatban, becsúszva érkező Hummels menteni tudott előle.

II. félidő:

Komoly német lehetőséggel kezdődött a második játékrész: a 49. percben Havertz 17 méteres, ballábas lövésénél hatalmasat védett Pickford. A folytatás kiegyenlített volt, aztán jött a 75. perc, ami mindent megbolygatott! Egy Sterling-Kane-Grealish-Shaw akció vgén a balbekk adott be, Sterling pedig öt méterről laposan a kapu közepébe lőtt (1-0).

A németeket nyilván felzaklatta a hazaiak vezető gólja, ment is előre a Nationalelf és a 82. percben közel járt az egyenlítéshez: Sterling hibája után Havertz passzolt az egyedül kiugró Müllerhez, Maguire elcsúszott, de a Bayern-ikon 18 méterről nem csak a kétségbeesetten kifutó Pickford mellett lőtte el a labdát, de a jobb alsót sem találta el.

ÉS aztán jött a slusszpoén, a 86. percben a csereként beállt Grealish beemelt labdáját a végül csak mennybe menő Kane közelről a bal felsőbe fejelte, csapatát pedig a legjobb nyolc közé juttatta (2-0).

Ezzel A magyar "halálcsoport" utolsó tagja is búcsúzott az Európa-bajnokságtól a 16 között, Joachim Löw pedig a Wembley-ben fejezte be pályafutását német kapitányként.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő, London:

Anglia - Németország 2-0 (Sterling 75., Kane 86.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
ZTE/Vasas
Hinora átigazolhat
A Csakfoci úgy tudja, a Zalaegerszeg a Vasas 26 éves jobbhátvédjével, Hinora Kristóffal erősítene.
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Tovább az összes átigazoláshoz