"Szégyen": Az 55 év után Eb-döntős Angliát Dánia és a fél világ üti a 11-ese miatt - visszhangok

A szerdai Anglia-Dánia Eb-elődöntő (2-1) legérdekesebb pillanatai, szereplői és nyilatkozatai. Visszhangok, videók.
Dudás Gábor 2021. július 8., csütörtök 9:11
A szerdai Anglia-Dánia Eb-elődöntő (2-1) legérdekesebb pillanatai, szereplői és nyilatkozatai. Visszhangok, videók.
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 8., csütörtök 9:11

A társházigazda Anglia válogatottja 55 év szünet után jutott be újra nagy labdarúgótorna döntőjébe, miután az Európa-bajnokság szerda esti elődöntőjében, hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a dán csapatot. Az alábbiakban a mérkőzés visszhangjai olvashatóak.

Angol örömszavak

Gareth Southgate: - Végül mindent a helyére raktunk, nagyon büszke vagyok a játékosokra, egy hihetetlen eredményt értek el, pedig tudtuk, hogy nem lesz minden egyértelmű és egyszerű. Amikor ilyen sokáig vár arra egy válogatott, hogy túljusson egy elődöntőn végre, akkor ilyen teljesítményekre van szükség, mint amit a játékosok nyújtottak. A legnagyobb öröm azonban az, hogy a szurkolóinknak egy ilyen fantasztikus estét hoztunk össze, és hogy az utazás így még négy napig tarthat. ÉS bár élvezzük a tényt, hogy döntősök vagyunk, tudjuk, micsoda masszív akadály áll még előttünk. Olaszország egy fantasztikus csapat, két igazi harcossal a védelme közepén, ismerjük őket, tudjuk, mire képesek. De ezt a brilliáns pillanatot nem akarom elrontani, majd gondolkodunk rajtuk, ha felültünk a buszra...

Raheem Sterling: - Csúcsteljesítményt nyújtottunk, pedig nagyon mélyről kellett felállnunk, de jól reagáltunk a pályán és kiváló volt a csapatszellemünk. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a dánokkal. De nyugodtak maradtunk és tudtuk, hogy a megfelelő agresszivitással rendben lesz minden. Még egy lépést tettünk ma a helyes irányba.

Harry Kane: - Akkor értünk oda a kapu elé, amikor igazán kellett, jól válaszoltunk bizonyos meccsszituációkban, így ott lehetünk as a hazai döntőben, ami óriási érzés. Persze, nagyon kemény lesz az olaszok elleni csata, de eddig nagyszerű tornát futottunk. Már csak egy meccs van hátra...

Az angol lapok is ünnepelnek:

 

A mindent eldöntő 11-esről

Kasper Hjulmand (Dánia szövetségi kapitánya): - Ez egy olyan 11-es volt, amit soha nem lett volna szabad megadni. Ami most rendkívül dühítő a számomra. Rettenetesen csalódottak vagyunk. Nem tudok most úrrá lenni az érzéseimen, mert az egy dolog, hogy elveszítesz egy mérkőzést, de így...nagyon bosszantó, mert a srácok óriásit harcoltak.

Keserű érzés így elbúcsúzni az Eb-től, nehéz így megérteni és elfogadni, miért kaptunk ki. Nagyon óvatosnak kell lennem, hogy mit mondok...Talán pár nap múlva képes leszek majd higgadtabban értékelni.

Egy elképesztő csapatom van, amely biztosan képes lesz majd egy nagy eredmény elérésére.

Darren Bent (korábbi angol válogatott csatár): - A 60 ezer szurkolónak komoly befolyása volt a bíró döntésére. Nem volt ez 11-es, hozzá sem értek Sterlinghez, maximum a csípőjük ért össze finoman, de semmi több. Nem hiszem, hogy ezért büntetőt kellett volna adni, de Sterling valahogy megérdemelte, hogy összejöjjön neki, mert ő volt az a játékos, aki ment előre és mindig össze akart valamit hozni a 16-oson belül.

Nigel de Jong (holland válogatott középpályás): - Ha teljesen őszinték akarunk lenni, ez nem volt büntető, és meglep, hogy a VAR nem vonta vissza az ítéletet - csak egy picit hosszabban nézték vissza az esetet és ennyi.

Peter Schmeichel (az MU egykori dán ikonja, Kasper Schmeichel édesapja): - Hatalmas hibát követett el a bíró a 11-essel, amikor még sokáig vitázunk majd. Nehéz elfogadni az ítéletet, mert ez nem volt büntető. Jobban örülnék és nyugodtabb lennék, ha a sok lehetőség közül egyet kihasznáva továbblép Anglia, de így a bírói hiba döntött. 

Dietmar Hamann (a Liverpool volt német válogatott játékosa):

Otromba műesés volt! Ez egy szégyenteljes döntés, miközben pont azért létezik a VAR, hogy az ilyen ítéleteket megakadályozza. Hozzá sem értek Sterlinghez, már esett is, amikor látta, hogy a labda nem lehet az övé. Szégyen, ami történt.

Arséne Wenger (az Arsenal legendás menedzsere): - Ez nem volt 11-es. Nem is értem, miért nem mondták a játékvezetőnek, hogy nézze meg a saját szemével is az esetet. Egy ilyen pillanatban pont az lenne a lényeg, hogy a bíró tökéletesen megbizonyosodjon ítélete helyességéről. A VAR most cserben hagyta a játékvezetőt.

José Mourinho (a Chelsea és az MU korábbi edzője, a Roma jelenlegi mestere): - Ez soha, de soha nem volt 11-es. A jobbik csapat nyert, Anglia jobb, mint Dánia, megérdemelte a győzelmet, mert fantasztikus volt, de ezt a büntetőt nagyon nem kellett volna megadni. Ezen a szinten, egy elődöntőben azért nehéz megérteni egy ilyen bírói döntést, azt meg pláne, hogy a VAR miért nem javasolta a játékvezetőnek, hogy személyesen is nézze meg a képernyőn a történteket. Csalódott vagyok, hogy ezt a 11-est megadták.

Raheem Sterling: - Amikor betörtem a 16-oson belülre, a védő a lábával elhúzta az én lábámat. Úgyhogy ez egy tiszta 11-es volt.

 

Olvastad már?
Eb 2020: Öt olasz a torna álomcsapatában, Ronaldo kimaradt - az összes hír az Európa-bajnokságról itt!
Június 11. és július 11. között, 12 UEFA-tagország 11 városában - köztük Budapesten - rendezik meg a 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A csakfoci.hu részletesen foglalkozik az Eb-vel és minden vele kapcsolatos hírrel Eb-rovatában!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz