Röhejes góllal előzték meg Gerát az Eb-n - de így is kikapott az abszolút újonc

Sokáig kiegyenlített volt az osztrák-északmacedón Eb-meccs, de két cserecsatár végül eldöntötte a bukaresti találkozót (3-1).
Dudás Gábor 2021. június 13., vasárnap 19:56
Sokáig kiegyenlített volt az osztrák-északmacedón Eb-meccs, de két cserecsatár végül eldöntötte a bukaresti találkozót (3-1).
Szerző: Dudás Gábor 2021. június 13., vasárnap 19:56

A jelenlegi vagy volt NB I-es játékosok sorát (Visar Musliu, Kire Ristevski, Enis Bardhi, Stefan Spirovski, Boban Nikolov) felvonultató észak-macedónok történetük első Eb-meccsén léptek pályára Bukarestben az ellen az Ausztria ellen, amely a legutóbbi kontinenstornáját vereséggel kezdte a magyar válogatottal szemben.

Az abszolút újonc az osztrákok látványos vezető gólja (Sabitzer remek labdát adott a kapásból a kapuba stukkoló Lainernek) ellenére is jól tartotta magát és veterán Goran Pandev találatával, tíz perccel később egyenlített is. Kellett hozzá az osztrák védelem két kapitális és komikus hibája is...

A 37 éves és 321 napos támadó ezzel minden idők második legidősebb Eb-gólszerzője lett - az osztrák Ivica Vastic (38 év, 257 nap) tartja még mindig a rekordot 2008 óta. Pandev vasárnapi találatával Gera Zoltánt (37 év, 62 nap) előzte meg az örökranglistán - a magyar középpályás 2016-os, Portugália elleni felejthetetlen góljával dobogós továbbra is.

A hajrára is úgy érkeztek a csapatok, hogy a reálisnak tűnő 1-1 állt az eredményjelzőn, de a pár hónapja még Szabics Imre főnökének számító Franco Foda két remek cseréje mindent eldöntött. Az egyaránt a padról beküldött Gregoric a 78., Arnautovic pedig a 89. percben volt eredményes, ezzel lett 3-1 a vége.

Ausztria tehát fontos győzelemmel kezdett a C-csoportban (és története első Eb-sikerét aratta), a szimpatikusan küzdő, de végül elvérző Észak-Macedónia viszont még vár az első győzelmére.

Európa-bajnokság, C-csoport:

Ausztria - Észak-Macedónia 3-1 (Lainer 18., Gregoric 78., Arnautovic 89., ill. Pandev 28.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz