Fotó: www.skysports.com

Koronavírus: "Nem lehet kijelenteni, hogy biztosan lesz Eb jövőre" - bizonytalan a szövetségi kapitány

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elképzelhetőnek tartja, hogy módosítani kell majd az idén nyárról a jövő évre halasztott Európa-bajnokság lebonyolításán.
Nyikes Zoltán 2020. október 10., szombat 14:43
Fotó: www.skysports.com
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elképzelhetőnek tartja, hogy módosítani kell majd az idén nyárról a jövő évre halasztott Európa-bajnokság lebonyolításán.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 10., szombat 14:43

A szakvezető úgy véli, kérdéses, hogy meglehet-e rendezni az eredeti terveknek megfelelően 12 helyszínen az Eb-t, mivel a koronavírus-járvány terjedése nem lassul.

"Nem lehet kijelenteni, hogy biztosan lesz Eb jövőre. Azt sem lehet állítani, hogy a tervezett formában bonyolítják majd le"

- mondta a brit médiának nyilatkozva, ugyanakkor hozzátette, hogy a pontosnak tűnő előrejelzések szerint tavaszra már javul a helyzet. London hat mérkőzésnek ad majd otthont, köztük a két elődöntőnek és a finálénak. Southgate szerint Angliának nem jelentene gondot, ha beugróként további összecsapásokat kellene rendeznie, amennyiben csökkentenék a házigazdák számát.

Az Európa-bajnokságra idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az UEFA március 17-én döntött a halasztásról, és azt is meghatározta, hogy jövőre június 11-től július 11-ig rendezi meg a tornát, amelynek neve UEFA EURO 2020 marad. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak. A magyar válogatott még versenyben van a részvétel kiharcolásáért.

Áprilisban - brit lapinformáció szerint - felmerült, hogy a járvány gyors terjedése miatt kikerül a rendezők közül Róma és Bilbao, de ilyen döntés nem született. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz