Az UEFA elnöke szerint lehetnek nézők a budapesti Eb-meccseken is: "Abban biztos vagyok, hogy lesz jövőre Európa-bajnokság"

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint lehetnek majd nézők a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon.
Dudás Gábor 2020. október 13., kedd 20:27
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint lehetnek majd nézők a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon.
Szerző: Dudás Gábor 2020. október 13., kedd 20:27

A szlovén sportvezető egy német hírportálnak kedden azt mondta, a világjárvány második hulláma ellenére optimista és helyszíni szurkolókkal képzeli el a kontinensviadalt.

"Jelenleg olyannak tervezzük az Eb-t, ahogy megálmodtuk. Persze ha februárban arról kérdeztek volna, hogy készen állok-e egy, az egész világot megbénító pandémiára, bolondnak néztem volna az illetőt" – fogalmazott Ceferin, aki szerint mostanra azonban felkészültebbek és okosabbak lettek, mint tavasszal voltak.

Kiemelte, több terv is van az UEFA asztalán, nézők nélküli rendezésre vagy a stadionok bizonyos százalékú telítettségére vonatkozóan is rendelkeznek forgatókönyvvel.

"Elméletben 12, 11, 10, de akár három vagy egy országban is tudunk Eb-t rendezni" – mondta az elnök, aki szerint a megálmodott 12 országon átívelő rendezés nagyon szép gondolat, de a jelenlegi helyzetben nagy kihívást jelent.

"Abban azonban biztos vagyok, hogy lesz jövőre Európa-bajnokság" – jelentette ki Ceferin, kiemelve, hogy az augusztusi újrakezdés óta több mint 420 nemzetközi mérkőzést rendeztek meg az UEFA égisze alatt különösebb incidens nélkül.

A jövő június 11. és július 11. közé halasztott Európa-bajnokságnak a tervek szerint 12 ország 12 városa, közte Budapest ad otthont. A magyar válogatott novemberben Izland ellen, hazai pályán vívhatja ki a részvétel jogát. Ha ez sikerül, Marco Rossi csapata a világbajnoki címvédő franciákkal, az Eb-címvédő portugálokkal és a 2014-ben világbajnok németekkel lesz egy csoportban. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz