Az NB I-es klubelnök irreális pénzekről beszél: „Attól egy játékos nem lesz jobb, hogy tízszer annyi a fizetése”

Az újonc elnöke a túl sok pénzt kérő magyar játékosokról, az MLSZ szabályáról, és arról is beszélt, miben jobb Balmazújváros, mint Debrecen.
Budai László 2017. július 28., péntek 14:55
Az újonc elnöke a túl sok pénzt kérő magyar játékosokról, az MLSZ szabályáról, és arról is beszélt, miben jobb Balmazújváros, mint Debrecen.
Szerző: Budai László 2017. július 28., péntek 14:55

A Balmazújváros elnöke, Tiba István egyetért a debreceni futballt vezető Szima Gáborral a magyar futball irreális fizetéseiről.  Tiba azonban hisz abban, hogy kevesebb pénzből is lehet eredményeket elérni.

Kis pénz, jó foci

- Ugyan volt jó néhány olyan játékosunk, aki játszott az NB I-ben, de közel sem rendelkeztek olyan játékosmúlttal vagy NB I-es múlttal, mint a többi csapat futballistái. Egy picit szerencsénk volt, hogy minket mindig lesajnáltak, lenéztek. A bajnokság elején a kiesőjelöltek közé soroltak. Ez nekem kapóra jött, mert elmondtam a játékosoknak, hogy gondolják végig, ők mire tartják magukat az NB II-ben. Engem személy szerint sértett, hogy ide rangsorolnak bennünket, és az eredmények igazolják, hogy a játékosokat is sértette. Bebizonyítottuk, hogy ha van akaraterő, az felül tudja írni, hogy nincs annyi pénz. Ez jó példa más városoknak is.

Én azt mondom, hogy nem minden a sok pénz. Annyi nyilván kell, amiből a feltételeket meg lehet teremteni, de attól egy játékos nem lesz jobb, hogy tízszer annyi a fizetése

– idézte a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorában megszólaló Tibát a dehir.hu.

Irreális fizetések

- Egyetértek Szima Gáborral (a DVSC klubelnöke - a szerk.), hogy tényleg irreális az az összeg, amiket ma magyar játékosok elkérnek azért, hogy futballozzanak. Ez azért fájó, mert az elmúlt időszakban megtapasztalhattuk, hogy sok olyan külföldi játékos érkezett Magyarországra, akik jobb színvonalat képviselnek, mint a magyarok. Az MLSZ érthető okból ezt igyekszik korlátozni, ennek megfelelően támogatja a klubokat.

Ez jó dolog lenne, csak azt eredményezte, hogy a magyar játékosok irreálisan felértékelődtek, ráadásul maga után vonta, hogy már a külföldi sem jön el annyi pénzért, amennyiért két évvel ezelőtt eljött volna. Azt mondja, hogy ha jó néhány klub megengedheti magának, hogy ilyen sok pénzt fizet magyar játékosoknak, akkor ő is többet kér

– mondta a klubelnök, aki adáson kívül elmondta, olyan játékos, akinek már van NB I-es múltja, minimum havi kétmillió forintos fizetést kér. Tiba ezután a Lokival is összehasonlította egyesületét.

Amiben jobbak, mint a Debrecen

- Sosem felejtem el, amikor Debrecenben játszottunk edzőmérkőzést. Egymás mellett ültünk Szima Gáborral, aki mondta, hogy ez a játékos is nálunk volt, ez is, meg ez is, s kérdezte, hogy miért vannak ők Balmazújvároson. Mondtam neki, hogy nézd, Gábor, azért, mert nem találták meg a számításukat Debrecenben, nálunk meg igen. Ebben a kisebb közösségben megkapták azt, amit esetleg Debrecenben nem. Ezért nem hiszem, hogy feltétlenül az a jó, hogy mindent központosítunk. Írjunk elő feltételeket az utánpótlásképzésre, s ha ennek egy klub meg tud felelni, adjuk meg a lehetőséget neki!

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz