Pintér 1 millió euróért igazolt, a szélsőnek 8 meccsen 4 gólja van az EL-ben - hivatalos

Válogatott szélső érkezett a főtáblás alakulattól a Puskás Akadémiához – előbb a játékos, majd a felcsúti klub is bejelentette a klubváltást.
Dudás Gábor 2017. augusztus 25., péntek 15:51
Válogatott szélső érkezett a főtáblás alakulattól a Puskás Akadémiához – előbb a játékos, majd a felcsúti klub is bejelentette a klubváltást.
Szerző: Dudás Gábor 2017. augusztus 25., péntek 15:51

A Ferencváros mellett a Puskás Akadémia is egy EL-főtáblás csapatból erősíthet, sőt, utóbbi egyesület már hivatalosan is elismerte a klubváltást. Az albán Skenderbeu jobb oldali középpályása, Liridon Latifi nemrégiben maga jelentette be, hogy 4 évre Felcsútra igazol, azután, hogy csapatával nagy meglepetésre az EL-csoportkörbe jutott, ahol a Dinamo Kijev, a Young Boys és a Partizan Belgrád lesz a szkipetárok ellenfele. Nem sokkal később pedig a Puskás Akadémia hivatalos honlapján írta meg, hogy négyéves szerződést kötött a válogatott játékossal.

Megígérte, megtette, Felcsútra jön

A koszovói születésű, 3-szoros albán válogatott szélső az eduasportin.com-nak adott exkluzív interjút klubváltásáról.

- Betaláltam az utolsó meccsemen, ami sorsdöntő volt a továbbjutás szempontjából (1-1 lett az albánok első meccse a Dinamo Zágráb otthonában, a visszavágón 0-0 után jutottak a csoportkörbe – a szerk.). És bár most nem találtam be, nagyon boldog vagyok, hogy a csapat bejutott az Európa Liga csoportkörébe.

Fontos ez nekem amiatt is, hogy megígértem, hogy ehhez segítem a klubomat. Mától viszont a Puskás Akadémia játékosa vagyok, négy éve írtam alá és lezárultak a tárgyalások

– mondta Latifi, aki 8 találkozón 4-szer volt eredményes az EL-ben - az andorrai Sant Julià elleni párharc (összesítésben 6-0) során háromszor talált be.

 

Ennyibe kerülhet Albánia egyik legnagyobb tehetsége

A 23 éves játékos kapcsán az utóbbi hetekben, hónapokban többször is felmerült a klubváltás, korábban orosz klubok (Rosztov, Lokomotiv, Terek Groznij) is vitték volna a támadó középpályást, akit az albám foci egyik legnagyobb tehetségeként aposztrofáltak többször is.

Két hete a borozani.com már megszellőztette, hogy Latifi Felcsútra költözhet, akkor a portál 1 millió euró körüli vételárról írt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz