Most már biztos: Szerb csatárral erősített a Ferencváros – ezek voltak az első szavai

A 24 éves csatár a szerb bajnokságban szereplő Vozdovac csapatától igazolt a zöld-fehérekhez.
Csakfoci Admin 2018. január 27., szombat 11:18
A 24 éves csatár a szerb bajnokságban szereplő Vozdovac csapatától igazolt a zöld-fehérekhez.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. január 27., szombat 11:18

Ahogy arról korábban beszámoltunk – majd szombaton délelőtt hivatalossá is vált – a Ferencváros leigazolta a 24 éves szerb csatárt, Dejan Georgijevicet.

Georgijevic 1994. január 19-én született az egykori Jugoszlávia, ma már Szerbia fővárosában, Belgrádban. Ifista éveit az FK Zemunnál, később az FK Partizannál töltötte. Profi pályafutása nevelőegyesületénél, a Zemunnál kezdődött 2010-ben, majd 2012-ben a Teleoptik csapatához szerződött, ahol alapemberként ötvennyolc mérkőzésen nyolc gólig jutott - írja a fradi.hu.

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Tisztában vagyok vele, hogy a Ferencváros Közép-Európa egyik legnagyobb klubja, és a legjobb csapat Magyarországon, remek szurkolókkal. Mindent megteszek, hogy megfeleljek a közönség, a klubban dolgozók, az elnök, és a szakmai stáb elvárásainak.

Ez az első külföldi csapatom, voltak ajánlataim Spanyolországból, Lengyelországból, és Portugáliából is, de amikor meghallottam, hogy a Fradi is érdeklődik irántam egyből tudtam, hogy ez lesz az a klub, ami miatt elhagyom Szerbiát. Természetesen azért vagyok itt, hogy gólokkal segítsem a Ferencvárost, de a legfontosabb cél, hogy a szezon végén bajnokok legyünk, és minél tovább meneteljünk a nemzetközi porondon is. Bízom benne, hogy jó játékkal segíthetem hozzá ehhez a csapatot, az biztos, hogy a maximumot fogom nyújtani.

Végigjártam a szamárlétrát a korosztályos nemzeti csapatoknál, de a felnőtt válogatottban még nem mutatkoztam be. Viszont tudom, hogy a Fradinak sok válogatott játékosa van, a Ferencváros nevét pedig Szerbiában is ismerik. Így bízom benne, hogy a szövetségi kapitány is látni fogja a játékomat, ami remélem, elnyeri majd a tetszését!

Georgijevic 2014-ben a Spartak Subotica csapatában folytatta pályafutását, majd két évvel később 2016-ban került a Vozdovachoz: negyvenegy mérkőzésen tizenkét találatig jutott, és fontos tagja volt a 2016/17-es szezonban hetedik helyen végző csapatnak.

Georgijevic a 2017/18-as idény első felében kiváló formát mutatva tizenhat meccsen kilencszer volt eredményes.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz